Statistics:
Visits: 889 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sarlota
Q: | Intreaba despre Sarlota |
Ingrediente
6 oua, 200 g zahar, 200 ml lapte, 6 g gelatina, 20 g cacao, 200 g frisca, 1 pachetel zahar vanilat, 2 linguri rom, 50 g cacao.
Pentru garnisit:
100 g frisca, 30 g zahar pudra, cateva boabe de visine din dulceata.
Mod de preparare
Ouale se sparg intr-un castron si se bat bine cu un tel, adaugind zaharul si laptele. Se pun pe foc si se amesteca batand pana ce compozitia aproape da in fiert.
Se adauga gelatina (inmuiata in apa rece) si cacaua. Se ia de pe foc, se pune vasul intr-un lighean cu gheata sau cu apa rece si se amesteca pana se raceste compozitia, dupa care se adauga frisca batuta, romul, zaharul vanilat, se amesteca usor si se toarna in pahare.
Deasupra se sprituieste cu frisca batuta cu zahar (30 g) pudra si se garniseste cu visine din dulceata, apoi se da la rece pentru 1—2 ore.
Sarlota poate fi pregatita si in forma si apoi rasturnata pe platou.
6 oua, 200 g zahar, 200 ml lapte, 6 g gelatina, 20 g cacao, 200 g frisca, 1 pachetel zahar vanilat, 2 linguri rom, 50 g cacao.
Pentru garnisit:
100 g frisca, 30 g zahar pudra, cateva boabe de visine din dulceata.
Mod de preparare
Ouale se sparg intr-un castron si se bat bine cu un tel, adaugind zaharul si laptele. Se pun pe foc si se amesteca batand pana ce compozitia aproape da in fiert.
Se adauga gelatina (inmuiata in apa rece) si cacaua. Se ia de pe foc, se pune vasul intr-un lighean cu gheata sau cu apa rece si se amesteca pana se raceste compozitia, dupa care se adauga frisca batuta, romul, zaharul vanilat, se amesteca usor si se toarna in pahare.
Deasupra se sprituieste cu frisca batuta cu zahar (30 g) pudra si se garniseste cu visine din dulceata, apoi se da la rece pentru 1—2 ore.
Sarlota poate fi pregatita si in forma si apoi rasturnata pe platou.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :