Statistics:
Visits: 1,396 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
O reteta pentru inghetata de vanilie
Q: | Intreaba despre O reteta pentru inghetata de vanilie |
Ingrediente
750 ml lapte, 250 g zahar, 1 baton vanilie sau in lipsa 2-3 pachete zahar vanilat, 1 lingurita faina, 6 oua, 300 g frisca.
Mod de preparare
Se fierbe laptele cu vanilia (taiata in doua, pe lungime) si se lasa sa dea cateva clocote. Se trage vasul de pe foc pana ce se raceste, fiind acoperit. Procedand astfel vanilia lasa tot parfumul in lapte.
Separat se bat spuma, ouale intregi cu zaharul, se adauga faina, apoi treptat, laptele caldut. Cand toate sunt bine amestecate, se aseaza vasul pe foc peste o tabla si se amesteca continuu pana ce compozitia se ingroasa, luand aspectul unei smantani.
Se trage vasul de pe foc si cand s-a racit se incorporeaza usor frisca. Inghetata gata se aseaza in congelator in tavitele speciale sau intr-o forma in care se poate amesteca din cand in cand pentru a nu se ingheta prea tare.
750 ml lapte, 250 g zahar, 1 baton vanilie sau in lipsa 2-3 pachete zahar vanilat, 1 lingurita faina, 6 oua, 300 g frisca.
Mod de preparare
Se fierbe laptele cu vanilia (taiata in doua, pe lungime) si se lasa sa dea cateva clocote. Se trage vasul de pe foc pana ce se raceste, fiind acoperit. Procedand astfel vanilia lasa tot parfumul in lapte.
Separat se bat spuma, ouale intregi cu zaharul, se adauga faina, apoi treptat, laptele caldut. Cand toate sunt bine amestecate, se aseaza vasul pe foc peste o tabla si se amesteca continuu pana ce compozitia se ingroasa, luand aspectul unei smantani.
Se trage vasul de pe foc si cand s-a racit se incorporeaza usor frisca. Inghetata gata se aseaza in congelator in tavitele speciale sau intr-o forma in care se poate amesteca din cand in cand pentru a nu se ingheta prea tare.
Tag-uri: inghetata, vanilie, inghetata de vanilie |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 25 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :