Statistics:
Visits: 1,185 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Inghetata de visine cu frisca
Q: | Intreaba despre Inghetata de visine cu frisca |
Ingrediente
400 g visine bine coapte, 400 g zahar, 1/2 I apa, 100 g frisca, 15-20 g zeamil, 2-3 g sare de lamaie.
Mod de preparare
Se spala visinele de praf si li se indeparteaza codita, dupa care se piseaza impreuna cu samburii care se sfarama. Se pun apoi intr-un vas in care s-a dizolvat zaharul cu apa prevazuta, se amesteca, dupa care se strecoara pasand tot lichidul, in care se adauga sarea de lamaie, zeamilul (faina de cartofi sau de porumb), in prealabil dizolvate in apa calda (din cantitatea de apa prevazuta in reteta).
La urma se adauga frisca, se amesteca si se introduce in masina de inghetata sau se pune in cupe. Se poate prepara si fara frisca.
400 g visine bine coapte, 400 g zahar, 1/2 I apa, 100 g frisca, 15-20 g zeamil, 2-3 g sare de lamaie.
Mod de preparare
Se spala visinele de praf si li se indeparteaza codita, dupa care se piseaza impreuna cu samburii care se sfarama. Se pun apoi intr-un vas in care s-a dizolvat zaharul cu apa prevazuta, se amesteca, dupa care se strecoara pasand tot lichidul, in care se adauga sarea de lamaie, zeamilul (faina de cartofi sau de porumb), in prealabil dizolvate in apa calda (din cantitatea de apa prevazuta in reteta).
La urma se adauga frisca, se amesteca si se introduce in masina de inghetata sau se pune in cupe. Se poate prepara si fara frisca.
Tag-uri: inghetata, frisca, inghetata de visine |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 17 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :