Statistics:
Visits: 1,093 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Frisca batuta cu smantana
Q: | Intreaba despre Frisca batuta cu smantana |
Ingrediente
250-300 g smantana dulce, 50-60 g zahar tos.
Mod de preparare
Frisca este o smantana dulce care, pentru a putea fi batuta bine, trebuie tinuta cateva ore la gheata sau in frigider. Se bate cu telul, vasul cu frisca stand pe gheata sau intr-un lighean cu apa rece.
Vasul (cazanel sau castron) in care se bate frisca trebuie sa fie larg si adanc. Frisca este gata cand este spumata si se tine de tel.
La inceput se bate mai incet, apoi din ce in ce mai tare, pana devine ca o zapada (batuta mai mult se transforma in unt).
Zaharul se adauga dupa ce frisca este spumata si nu se mai bate decat putin si se amesteca usor.
250-300 g smantana dulce, 50-60 g zahar tos.
Mod de preparare
Frisca este o smantana dulce care, pentru a putea fi batuta bine, trebuie tinuta cateva ore la gheata sau in frigider. Se bate cu telul, vasul cu frisca stand pe gheata sau intr-un lighean cu apa rece.
Vasul (cazanel sau castron) in care se bate frisca trebuie sa fie larg si adanc. Frisca este gata cand este spumata si se tine de tel.
La inceput se bate mai incet, apoi din ce in ce mai tare, pana devine ca o zapada (batuta mai mult se transforma in unt).
Zaharul se adauga dupa ce frisca este spumata si nu se mai bate decat putin si se amesteca usor.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 08 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :