Statistics:
Visits: 1,120 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Crema-spuma de fructe, cu frisca
Q: | Intreaba despre Crema-spuma de fructe, cu frisca |
Ingrediente
1 kg de capsune sau fragi, zmeura, caise etc, 200-300 g zahar pudra sau pisat, 300 g frisca, 1 lingura de gelatina (20-30 g).
Mod de preparare
Se trec fructele prin sita, oprindu-se o parte din ele intregi. Gelatina se pune la inmuiat in apa rece si dupa ce s-a umflat se strecoara bine, apoi se topeste cu o ceasca de apa calda si se toarna peste fructele date prin sita.
Se adauga zaharul si o parte din cantitatea de frisca batuta. Se aseaza la cupe sau in compotiera si se pun la rece, sau se poate imbraca o forma cu biscuiti (stropiti cu sirop de zahar si rom). Se garniseste cu restul de frisca si cu fructele intregi. Pana la servire se tine la rece.
1 kg de capsune sau fragi, zmeura, caise etc, 200-300 g zahar pudra sau pisat, 300 g frisca, 1 lingura de gelatina (20-30 g).
Mod de preparare
Se trec fructele prin sita, oprindu-se o parte din ele intregi. Gelatina se pune la inmuiat in apa rece si dupa ce s-a umflat se strecoara bine, apoi se topeste cu o ceasca de apa calda si se toarna peste fructele date prin sita.
Se adauga zaharul si o parte din cantitatea de frisca batuta. Se aseaza la cupe sau in compotiera si se pun la rece, sau se poate imbraca o forma cu biscuiti (stropiti cu sirop de zahar si rom). Se garniseste cu restul de frisca si cu fructele intregi. Pana la servire se tine la rece.
Tag-uri: crema-spuma, fructe, frisca |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :