Statistics:
Visits: 968 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Foi de placinta de baza
Q: | Intreaba despre Foi de placinta de baza |
Ingrediente
400-500 g faina, 1/2 pahar apa, 1 lingura de ulei, 1/2 lingurita de sare, 1 lingurita de otet.
Mod de preparare
Pentru o buna reusita a foilor, faina trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Aceasta se cerne prin sita de matase (ciorap) si se amesteca cu apa calduta (in care s-a dizolvat sarea) si cu ulei; apa se adauga cat primeste faina ca sa se obtina o coca potrivit de moale.
Apoi se framanta batandu-se de masa cateva minute, pana ce aluatul devine elastic si potrivit de moale, dupa care se strange in forma de minge, se cresteaza cu un cutit pe deasupra, se pune pe o farfurie calda, iar deasupra se pune o cratita calda cu gura in jos si se lasa intr-un loc cald 20—30 min.
Se taie apoi aluatul in doua sau in trei bucati care se intind pe rand, pe o masa acoperita cu o fata de masa presarata cu faina; daca aluatul este potrivit de moale, se intinde usor cu mainile, iar daca acesta este tare se intinde la inceput cu sucitorul, cat se poate de subtire, apoi se mai intinde in continuare cat mai merge cu mainile.
Aluatul bine reusit se intinde cu dosul mainilor, tragandu-se usor de la centrul foii spre marginea mesei, de jur-imprejur. Se lucreaza repede, avand grija sa nu se rupa foaia.
Dupa ce s-a intins pe toata suprafata mesei o foaie subtire, se taie marginile de la toate foile, se aduna, se framanta din nou si se intinde o alta foaie.
Se lasa foile sa se zvante putin (daca se usuca se rup) si se stropesc cu unt topit sau cu ulei Cu aceste foi se pot prepara diferite feluri de placinte, baclava, trigoane, cataif si multe altele.
400-500 g faina, 1/2 pahar apa, 1 lingura de ulei, 1/2 lingurita de sare, 1 lingurita de otet.
Mod de preparare
Pentru o buna reusita a foilor, faina trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Aceasta se cerne prin sita de matase (ciorap) si se amesteca cu apa calduta (in care s-a dizolvat sarea) si cu ulei; apa se adauga cat primeste faina ca sa se obtina o coca potrivit de moale.
Apoi se framanta batandu-se de masa cateva minute, pana ce aluatul devine elastic si potrivit de moale, dupa care se strange in forma de minge, se cresteaza cu un cutit pe deasupra, se pune pe o farfurie calda, iar deasupra se pune o cratita calda cu gura in jos si se lasa intr-un loc cald 20—30 min.
Se taie apoi aluatul in doua sau in trei bucati care se intind pe rand, pe o masa acoperita cu o fata de masa presarata cu faina; daca aluatul este potrivit de moale, se intinde usor cu mainile, iar daca acesta este tare se intinde la inceput cu sucitorul, cat se poate de subtire, apoi se mai intinde in continuare cat mai merge cu mainile.
Aluatul bine reusit se intinde cu dosul mainilor, tragandu-se usor de la centrul foii spre marginea mesei, de jur-imprejur. Se lucreaza repede, avand grija sa nu se rupa foaia.
Dupa ce s-a intins pe toata suprafata mesei o foaie subtire, se taie marginile de la toate foile, se aduna, se framanta din nou si se intinde o alta foaie.
Se lasa foile sa se zvante putin (daca se usuca se rup) si se stropesc cu unt topit sau cu ulei Cu aceste foi se pot prepara diferite feluri de placinte, baclava, trigoane, cataif si multe altele.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :