FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 953
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Foi de placinta de baza

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Foi de placinta de baza

 Q:   Intreaba despre Foi de placinta de baza       
Foi de placinta de baza Ingrediente

400-500 g faina, 1/2 pahar apa, 1 lingura de ulei, 1/2 lingurita de sare, 1 lingurita de otet.

Mod de preparare

Pentru o buna reusita a foilor, faina trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Aceasta se cerne prin sita de matase (ciorap) si se amesteca cu apa calduta (in care s-a dizolvat sarea) si cu ulei; apa se adauga cat primeste faina ca sa se obtina o coca potrivit de moale.

Apoi se framanta batandu-se de masa cateva minute, pana ce aluatul devine elastic si potrivit de moale, dupa care se strange in forma de minge, se cresteaza cu un cutit pe deasupra, se pune pe o farfurie calda, iar deasupra se pune o cratita calda cu gura in jos si se lasa intr-un loc cald 20—30 min.

Se taie apoi aluatul in doua sau in trei bucati care se intind pe rand, pe o masa acoperita cu o fata de masa presarata cu faina; daca aluatul este potrivit de moale, se intinde usor cu mainile, iar daca acesta este tare se intinde la inceput cu sucitorul, cat se poate de subtire, apoi se mai intinde in continuare cat mai merge cu mainile.

Aluatul bine reusit se intinde cu dosul mainilor, tragandu-se usor de la centrul foii spre marginea mesei, de jur-imprejur. Se lucreaza repede, avand grija sa nu se rupa foaia.

Dupa ce s-a intins pe toata suprafata mesei o foaie subtire, se taie marginile de la toate foile, se aduna, se framanta din nou si se intinde o alta foaie.
Se lasa foile sa se zvante putin (daca se usuca se rup) si se stropesc cu unt topit sau cu ulei Cu aceste foi se pot prepara diferite feluri de placinte, baclava, trigoane, cataif si multe altele.


Tag-uri: foi, placinta



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 05 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :