Statistics:
Visits: 751 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cozonac
Q: | Intreaba despre Cozonac |
Ingrediente:
Făină 1 kg, drojdie de bere 50 g, zahăr 300 g, lapte 350 ml, ouă 4 buc, margarina 150 g, unt 50 g, coajă rasă de lămaie 30 g, stafide 100 g, nuci 50 g, vanilie 1/2 baton, sare.
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în puţin lapte călduţ, se adaugă puţină făină şi puţin zahăr. Se lasă să dospească, se adaugă restul de lapte, făină şi zahăr, margarina şi untul topit, 3 ouă, coaja rasă de lămaie, stafidele, nucile tăiate şi vanilia pisată. Se frământă bine şi se lasă să crească. După ce aluatul a crescut, se formează cozonacii şi se aşează în forme unse cu unt, se lasă să mai crească o oră, se ung pe deasupra cu ou, se dau la cuptor şi se coc la un foc potrivit.
Făină 1 kg, drojdie de bere 50 g, zahăr 300 g, lapte 350 ml, ouă 4 buc, margarina 150 g, unt 50 g, coajă rasă de lămaie 30 g, stafide 100 g, nuci 50 g, vanilie 1/2 baton, sare.
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în puţin lapte călduţ, se adaugă puţină făină şi puţin zahăr. Se lasă să dospească, se adaugă restul de lapte, făină şi zahăr, margarina şi untul topit, 3 ouă, coaja rasă de lămaie, stafidele, nucile tăiate şi vanilia pisată. Se frământă bine şi se lasă să crească. După ce aluatul a crescut, se formează cozonacii şi se aşează în forme unse cu unt, se lasă să mai crească o oră, se ung pe deasupra cu ou, se dau la cuptor şi se coc la un foc potrivit.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :