FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,035
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Varzari moldovenesti

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Varzari moldovenesti

 Q:   Intreaba despre Varzari moldovenesti       
Varzari moldovenesti Ingrediente

Pentru aluat: 1 kg făină, 3-4 ouă, 1 ceaşcă (circa 300 ml) de lapte, 50 ml ulei sau unt, sare, zahăr, 50 g drojdie.
Pentru umplutură: 1 kg varză murată, 100 ml ulei, piper.
Pentru umplutură: 1 kg varză murată, 100 ml ulei, piper.

Mod de preparare

Făina se cerne intr-un lighean, apoi se face in ea o gropiţă, la mijloc, in care se pune drojdia inmuiată cu puţin lapte călduţ, amestecand pană se face ca o smantana, după care se acoperă cu un prosop incălzit şi se ţine la loc călduţ, pană incepe drojdia să spumeze şi să se ridice.

Se adaugă apoi ouăle bătute cu puţină sare, margarina sau untul, zahărul şi se amestecă adău gand in acest timp restul de lapte călduţ, cat inghite făina. Se obţine astfel o cocă ca pentru cozonac. (an loc de lapte se poate intrebuinţa apă călduţă.) Se frămantă pană ce aluatul se desprinde de pe maini şi de pe vas, după care se pune la loc călduţ să crească.

Cand aluatul s-a inălţat de două ori faţă de inălţimea iniţială, se imparte in două şi din fiecare parte se intinde cate o foaie. Se taie pătrate cu latura de 15—16 cm şi pe mijlocul acestora se imparte umplutura de varză.

Fiecare colţ al pătratului de aluat se adună spre mijloc in formă de plic, stran-gandu-se marginile cu degetele, ca să se lipească aluatul, să nu iasă varza.

Se ung vărzările cu ou bătut, se aşază pe o tavă unsă şi se lasă la un loc călduţ (fără să se incălzească tava sub ele), pentru 10—15 min, sa crească.

Se coc apoi in cuptor pană se rumenesc frumos. Se consumă ca gustări calde sau reci, ia vin etc.


Tag-uri: varzari, faina, oua



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :