Statistics:
Visits: 1,045 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Varzari moldovenesti
Q: | Intreaba despre Varzari moldovenesti |
Ingrediente
Pentru aluat: 1 kg făină, 3-4 ouă, 1 ceaşcă (circa 300 ml) de lapte, 50 ml ulei sau unt, sare, zahăr, 50 g drojdie.
Pentru umplutură: 1 kg varză murată, 100 ml ulei, piper.
Pentru umplutură: 1 kg varză murată, 100 ml ulei, piper.
Mod de preparare
Făina se cerne intr-un lighean, apoi se face in ea o gropiţă, la mijloc, in care se pune drojdia inmuiată cu puţin lapte călduţ, amestecand pană se face ca o smantana, după care se acoperă cu un prosop incălzit şi se ţine la loc călduţ, pană incepe drojdia să spumeze şi să se ridice.
Se adaugă apoi ouăle bătute cu puţină sare, margarina sau untul, zahărul şi se amestecă adău gand in acest timp restul de lapte călduţ, cat inghite făina. Se obţine astfel o cocă ca pentru cozonac. (an loc de lapte se poate intrebuinţa apă călduţă.) Se frămantă pană ce aluatul se desprinde de pe maini şi de pe vas, după care se pune la loc călduţ să crească.
Cand aluatul s-a inălţat de două ori faţă de inălţimea iniţială, se imparte in două şi din fiecare parte se intinde cate o foaie. Se taie pătrate cu latura de 15—16 cm şi pe mijlocul acestora se imparte umplutura de varză.
Fiecare colţ al pătratului de aluat se adună spre mijloc in formă de plic, stran-gandu-se marginile cu degetele, ca să se lipească aluatul, să nu iasă varza.
Se ung vărzările cu ou bătut, se aşază pe o tavă unsă şi se lasă la un loc călduţ (fără să se incălzească tava sub ele), pentru 10—15 min, sa crească.
Se coc apoi in cuptor pană se rumenesc frumos. Se consumă ca gustări calde sau reci, ia vin etc.
Pentru aluat: 1 kg făină, 3-4 ouă, 1 ceaşcă (circa 300 ml) de lapte, 50 ml ulei sau unt, sare, zahăr, 50 g drojdie.
Pentru umplutură: 1 kg varză murată, 100 ml ulei, piper.
Pentru umplutură: 1 kg varză murată, 100 ml ulei, piper.
Mod de preparare
Făina se cerne intr-un lighean, apoi se face in ea o gropiţă, la mijloc, in care se pune drojdia inmuiată cu puţin lapte călduţ, amestecand pană se face ca o smantana, după care se acoperă cu un prosop incălzit şi se ţine la loc călduţ, pană incepe drojdia să spumeze şi să se ridice.
Se adaugă apoi ouăle bătute cu puţină sare, margarina sau untul, zahărul şi se amestecă adău gand in acest timp restul de lapte călduţ, cat inghite făina. Se obţine astfel o cocă ca pentru cozonac. (an loc de lapte se poate intrebuinţa apă călduţă.) Se frămantă pană ce aluatul se desprinde de pe maini şi de pe vas, după care se pune la loc călduţ să crească.
Cand aluatul s-a inălţat de două ori faţă de inălţimea iniţială, se imparte in două şi din fiecare parte se intinde cate o foaie. Se taie pătrate cu latura de 15—16 cm şi pe mijlocul acestora se imparte umplutura de varză.
Fiecare colţ al pătratului de aluat se adună spre mijloc in formă de plic, stran-gandu-se marginile cu degetele, ca să se lipească aluatul, să nu iasă varza.
Se ung vărzările cu ou bătut, se aşază pe o tavă unsă şi se lasă la un loc călduţ (fără să se incălzească tava sub ele), pentru 10—15 min, sa crească.
Se coc apoi in cuptor pană se rumenesc frumos. Se consumă ca gustări calde sau reci, ia vin etc.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :