Statistics:
Visits: 875 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pasca cu orez
Q: | Intreaba despre Pasca cu orez |
Aluatul se pregateste la fel ca la reteta "Cozonac simplu". Umplutura de orez se prepara astfel:
se alege orezul (200 g), se spala in 2—3 ape si se pune la fiert.
Dupa ce a dat in cateva clocote, se scurge de apa si se pune din nou la fiert cu 1 L de lapte fierbinte. Cand orezul este aproape fiert, se adauga zaharul si se mai lasa pana bobul este fiert.
Se ia apoi vasul de pe foc, se rastoarna orezul intr-un castron si cand s-a racit putin se adauga galbenusurile unul cate unul (5 galbenusuri), dupa care se adauga albusurile batute spuma, zahar vanilat, putina sare, coaja de lamaie si de portocala rasa si 100 g stafide curatate si spalate.
Se amesteca totul si se pune in forma de copt captusita cu aluat de cozonac care a mai crescut intre timp, fiind pregatit mai dinainte si pus in forma la cald. Se unge cu ou si se introduce in cuptorul incins. Se coace pana se va rumeni frumos. Se scoate din tava dupa ce s-a racit.
se alege orezul (200 g), se spala in 2—3 ape si se pune la fiert.
Dupa ce a dat in cateva clocote, se scurge de apa si se pune din nou la fiert cu 1 L de lapte fierbinte. Cand orezul este aproape fiert, se adauga zaharul si se mai lasa pana bobul este fiert.
Se ia apoi vasul de pe foc, se rastoarna orezul intr-un castron si cand s-a racit putin se adauga galbenusurile unul cate unul (5 galbenusuri), dupa care se adauga albusurile batute spuma, zahar vanilat, putina sare, coaja de lamaie si de portocala rasa si 100 g stafide curatate si spalate.
Se amesteca totul si se pune in forma de copt captusita cu aluat de cozonac care a mai crescut intre timp, fiind pregatit mai dinainte si pus in forma la cald. Se unge cu ou si se introduce in cuptorul incins. Se coace pana se va rumeni frumos. Se scoate din tava dupa ce s-a racit.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :