Statistics:
Visits: 1,169 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Turta dulce I
Q: | Intreaba despre Turta dulce I |
Ingrediente
Pentru doua tavi:
750 g faina, 200 g zahar, 500 g miere, 7 oua, 200 ml ulei, un varf de cutit de bicarbonat, 300 g miez de nuca, 100 g rahat, 50 g rom, 1/2 lingurita de scortisoara pisata, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 2-3 cuisoare, coaja de lamaie, 1 priza de sare.
Mod de preparare
Se incalzeste bine mierea apoi se lasa sa se raceasca putin ca sa nu se opareasca ouale. Intre timp, se pun ouale cu jumatate din zahar intr-un cazanel sau castron asezat intr-un alt vas cu apa clocotita (baie de aburi), amestecand pana se dizolva zaharul bine.
Se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins cu rom, mirodeniile, faina si nucile taiate in lung. Se amesteca si intre timp se adauga albusurile batute cu restul de zahar.
Se imbraca cu hartie 2 tavi lungi (de cozonac) unse cu ulei si se umplu cu compozitia obtinuta. Deasupra se aseaza 1—2 randuri de rahat taiat in bucati lungi, care se dau prin faina si apoi se preseaza cu degetul inmuiat in ulei pentru a le introduce in compozitie.
Se unge compozitia cu ou batut pe deasupra, se introduc tavile in cuptor la temperatura mai slaba si se tin cam 1—1+1/2 ora. O data introduse la cuptor, tavile nu trebuie miscate decat dupa 1 ora, altfel aluatul cade.
Pentru doua tavi:
750 g faina, 200 g zahar, 500 g miere, 7 oua, 200 ml ulei, un varf de cutit de bicarbonat, 300 g miez de nuca, 100 g rahat, 50 g rom, 1/2 lingurita de scortisoara pisata, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 2-3 cuisoare, coaja de lamaie, 1 priza de sare.
Mod de preparare
Se incalzeste bine mierea apoi se lasa sa se raceasca putin ca sa nu se opareasca ouale. Intre timp, se pun ouale cu jumatate din zahar intr-un cazanel sau castron asezat intr-un alt vas cu apa clocotita (baie de aburi), amestecand pana se dizolva zaharul bine.
Se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins cu rom, mirodeniile, faina si nucile taiate in lung. Se amesteca si intre timp se adauga albusurile batute cu restul de zahar.
Se imbraca cu hartie 2 tavi lungi (de cozonac) unse cu ulei si se umplu cu compozitia obtinuta. Deasupra se aseaza 1—2 randuri de rahat taiat in bucati lungi, care se dau prin faina si apoi se preseaza cu degetul inmuiat in ulei pentru a le introduce in compozitie.
Se unge compozitia cu ou batut pe deasupra, se introduc tavile in cuptor la temperatura mai slaba si se tin cam 1—1+1/2 ora. O data introduse la cuptor, tavile nu trebuie miscate decat dupa 1 ora, altfel aluatul cade.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :