FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,163
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Turta dulce I

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Turta dulce I

 Q:   Intreaba despre Turta dulce I       
Turta dulce IIngrediente

Pentru doua tavi:
750 g faina, 200 g zahar, 500 g miere, 7 oua, 200 ml ulei, un varf de cutit de bicarbonat, 300 g miez de nuca, 100 g rahat, 50 g rom, 1/2 lingurita de scortisoara pisata, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 2-3 cuisoare, coaja de lamaie, 1 priza de sare.

Mod de preparare

Se incalzeste bine mierea apoi se lasa sa se raceasca putin ca sa nu se opareasca ouale. Intre timp, se pun ouale cu jumatate din zahar intr-un cazanel sau castron asezat intr-un alt vas cu apa clocotita (baie de aburi), amestecand pana se dizolva zaharul bine.

Se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins cu rom, mirodeniile, faina si nucile taiate in lung. Se amesteca si intre timp se adauga albusurile batute cu restul de zahar.

Se imbraca cu hartie 2 tavi lungi (de cozonac) unse cu ulei si se umplu cu compozitia obtinuta. Deasupra se aseaza 1—2 randuri de rahat taiat in bucati lungi, care se dau prin faina si apoi se preseaza cu degetul inmuiat in ulei pentru a le introduce in compozitie.

Se unge compozitia cu ou batut pe deasupra, se introduc tavile in cuptor la temperatura mai slaba si se tin cam 1—1+1/2 ora. O data introduse la cuptor, tavile nu trebuie miscate decat dupa 1 ora, altfel aluatul cade.


Tag-uri: turta, faina, zahar



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 06 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :