Statistics:
Visits: 906 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cozonac cu miez de nuca
Q: | Intreaba despre Cozonac cu miez de nuca |
Aluatul se prepara cu aceleasi componente si cantitati ca in reteta 1405, in plus se adauga umplutura de nuci: 300-400 g miez de nuca, 200-300 g zahar, 1-2 albusuri, sare, 1/2 pahar de lapte, 1 lingura de cacao, 1 lingura de rom.
In timpul cat dospeste aluatul, se pregateste umplutura astfel:
se curata nucile de ramasitele de coaja si de partile innegrite, se dau prin masina de macinat nuci sau se piseaza in piulita, apoi se pun intr-un castron si se amesteca cu zaharul, romul, coaja de lamaie rasa, albusurile batute spuma, laptele si putina cacao.
Dupa ce a crescut bine aluatul, se ia pe rand cate o bucata (dupa marimea formei de cozonac), se aseaza pe o planseta unsa cu unt ori cu ulei, sau presarata cu faina si se intinde usor (mai bine cu mana unsa cu unt decat cu sucitorul, pentru ca sa nu se lase coca) o foaie de 1 cm grosime, peste care se intinde uniform, pe toata suprafata, umplutura de nuci.
Se „ruleaza, se aseaza in forme unse si incalzite putin, apoi se ung deasupra cu unt, se acopera cu un servet cald, se pun intr-un loc caldut si se lasa sa creasca. Cand cozonacii sunt bine crescuti se ung cu ou batut pe deasupra si se introduc in cuptorul incalzit din timp.
Se tin la copt, la foc potrivit, cam 1 ora, dupa care se verifica cu un pai sau cu un betisor subtire coacerea (v. reteta "Cozonac simplu").
Cozonacii sunt mai pufosi daca galbenusurile se freaca cu zaharul, iar albusurile se bat spuma.
In timpul cat dospeste aluatul, se pregateste umplutura astfel:
se curata nucile de ramasitele de coaja si de partile innegrite, se dau prin masina de macinat nuci sau se piseaza in piulita, apoi se pun intr-un castron si se amesteca cu zaharul, romul, coaja de lamaie rasa, albusurile batute spuma, laptele si putina cacao.
Dupa ce a crescut bine aluatul, se ia pe rand cate o bucata (dupa marimea formei de cozonac), se aseaza pe o planseta unsa cu unt ori cu ulei, sau presarata cu faina si se intinde usor (mai bine cu mana unsa cu unt decat cu sucitorul, pentru ca sa nu se lase coca) o foaie de 1 cm grosime, peste care se intinde uniform, pe toata suprafata, umplutura de nuci.
Se „ruleaza, se aseaza in forme unse si incalzite putin, apoi se ung deasupra cu unt, se acopera cu un servet cald, se pun intr-un loc caldut si se lasa sa creasca. Cand cozonacii sunt bine crescuti se ung cu ou batut pe deasupra si se introduc in cuptorul incalzit din timp.
Se tin la copt, la foc potrivit, cam 1 ora, dupa care se verifica cu un pai sau cu un betisor subtire coacerea (v. reteta "Cozonac simplu").
Cozonacii sunt mai pufosi daca galbenusurile se freaca cu zaharul, iar albusurile se bat spuma.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :