FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 885
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cozonac cu miez de nuca

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Cozonac cu miez de nuca

 Q:   Intreaba despre Cozonac cu miez de nuca       
Cozonac cu  miez de nuca Aluatul se prepara cu aceleasi componente si cantitati ca in reteta 1405, in plus se adauga umplutura de nuci: 300-400 g miez de nuca, 200-300 g zahar, 1-2 albusuri, sare, 1/2 pahar de lapte, 1 lingura de cacao, 1 lingura de rom.

In timpul cat dospeste aluatul, se pregateste umplutura astfel:
se curata nucile de ramasitele de coaja si de partile innegrite, se dau prin masina de macinat nuci sau se piseaza in piulita, apoi se pun intr-un castron si se amesteca cu zaharul, romul, coaja de lamaie rasa, albusurile batute spuma, laptele si putina cacao.

Dupa ce a crescut bine aluatul, se ia pe rand cate o bucata (dupa marimea formei de cozonac), se aseaza pe o planseta unsa cu unt ori cu ulei, sau presarata cu faina si se intinde usor (mai bine cu mana unsa cu unt decat cu sucitorul, pentru ca sa nu se lase coca) o foaie de 1 cm grosime, peste care se intinde uniform, pe toata suprafata, umplutura de nuci.

Se „ruleaza, se aseaza in forme unse si incalzite putin, apoi se ung deasupra cu unt, se acopera cu un servet cald, se pun intr-un loc caldut si se lasa sa creasca. Cand cozonacii sunt bine crescuti se ung cu ou batut pe deasupra si se introduc in cuptorul incalzit din timp.

Se tin la copt, la foc potrivit, cam 1 ora, dupa care se verifica cu un pai sau cu un betisor subtire coacerea (v. reteta "Cozonac simplu").
Cozonacii sunt mai pufosi daca galbenusurile se freaca cu zaharul, iar albusurile se bat spuma.


Tag-uri: cozonac, miez, nuca



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 05 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :