Statistics:
Visits: 1,269 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cozonac simplu
Q: | Intreaba despre Cozonac simplu |
Aluatul se prepara ca in reteta precedenta folosind aceleasi componente.
Cand aluatul este bine crescut, se pune pe o planseta presarata cu faina.
Se ung mainile cu unt sau ulei, se iau bucati de aluat, se intind, apoi se impletesc pe planseta, dupa care se pun in forme dinainte pregatite, unse bine cu unt sau cu ulei.
Cantitatea de aluat pusa in forma nu trebuie sa depaseasca jumatate din inaltimea formei. Se lasa sa creasca pana se umple forma, iar la urma se unge cu ou batut pe deasupra si se introduce in cuptorul incalzit potrivit.
Se coace aproximativ 1 ora, dupa care se verifica daca este copt cu un betisor subtire sau cu un pai uscat cu care se inteapa cozonacul; daca paiul scos este uscat, cozonacul este copt si se poate scoate, iar daca coca se lipeste pe pai inseamna ca nu este inca copt si mai trebuie lasat la cuptor.
Daca cozonacul nu s-a rumenit frumos se mai unge o data cu un galbenus de ou frecat cu o lingurita de zahar si se mai lasa in cuptor 8—10 min la foc iute, apoi se scoate, se desprinde usor de forma (cu ajutorul unui varf de cutit) si se rastoarna pe o hartie alba sub care se pune un prosop impaturit.
Cand aluatul este bine crescut, se pune pe o planseta presarata cu faina.
Se ung mainile cu unt sau ulei, se iau bucati de aluat, se intind, apoi se impletesc pe planseta, dupa care se pun in forme dinainte pregatite, unse bine cu unt sau cu ulei.
Cantitatea de aluat pusa in forma nu trebuie sa depaseasca jumatate din inaltimea formei. Se lasa sa creasca pana se umple forma, iar la urma se unge cu ou batut pe deasupra si se introduce in cuptorul incalzit potrivit.
Se coace aproximativ 1 ora, dupa care se verifica daca este copt cu un betisor subtire sau cu un pai uscat cu care se inteapa cozonacul; daca paiul scos este uscat, cozonacul este copt si se poate scoate, iar daca coca se lipeste pe pai inseamna ca nu este inca copt si mai trebuie lasat la cuptor.
Daca cozonacul nu s-a rumenit frumos se mai unge o data cu un galbenus de ou frecat cu o lingurita de zahar si se mai lasa in cuptor 8—10 min la foc iute, apoi se scoate, se desprinde usor de forma (cu ajutorul unui varf de cutit) si se rastoarna pe o hartie alba sub care se pune un prosop impaturit.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :