Statistics:
Visits: 1,142 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Baba - cozonac de forma rotunda si inalta
Q: | Intreaba despre Baba - cozonac de forma rotunda si inalta |
Se prepara acelasi aluat ca pentru cozonacul simplu, cu deosebirea ca la framantat se adauga stafide si se coace in forma inalta de lut ars.
Aluatul trebuie sa fie ceva mai moale ca de obicei. Se lasa sa creasca. Se ia o forma inalta, speciala pentru baba, se unge cu unt, se presara cu faina si se umple pe jumatate cu aluat crescut, dupa care se mai lasa sa creasca aluatul pana la gura formei.
Pe marginea superioara a formei se poate lipi cu coca, de jur-imprejur, o banda de hartie ca un fel de guler, ca sa nu curga eventual coca din forma in timpul in care mai creste la copt.
Se unge deasupra cu ou si se presara cu zahar tos. Se coace la foc potrivit. Cand este gata, se lasa sa se raceasca putin si se presara peste tot cu zahar pudra.
Aluatul trebuie sa fie ceva mai moale ca de obicei. Se lasa sa creasca. Se ia o forma inalta, speciala pentru baba, se unge cu unt, se presara cu faina si se umple pe jumatate cu aluat crescut, dupa care se mai lasa sa creasca aluatul pana la gura formei.
Pe marginea superioara a formei se poate lipi cu coca, de jur-imprejur, o banda de hartie ca un fel de guler, ca sa nu curga eventual coca din forma in timpul in care mai creste la copt.
Se unge deasupra cu ou si se presara cu zahar tos. Se coace la foc potrivit. Cand este gata, se lasa sa se raceasca putin si se presara peste tot cu zahar pudra.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :