Statistics:
Visits: 2,648 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Invartita moldoveneasca cu mere
Q: | Intreaba despre Invartita moldoveneasca cu mere |
Ingrediente:
Făină 500 g, zahăr 350 g, unt 125 g, ouă 2 buc, drojdie de bere 25 g, mere 1,5 kg, zahăr vanilat 1 plic, coajă rasă de lămaie 20 g, scorţişoară 10 g, sare.
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în apă călduţă, se adaugă circa 20 g zahăr şi puţină făină şi se lasă această plămadă să crească timp de circa 30 min. Se adaugă apoi restul de făină şi circa 80 g zahăr, ouăle, sarea, untul topit, coaja de lămaie şi zahărul vanilat, se frămantă şi se lasă să crească la un loc cald. Merele se curăţă de coajă şi seminţe şi se dau pe razătoare (julien), se amestecă cu restul de zahăr şi scorţişoara măcinată fin. Din aluat se întind pe planşetă una sau două foi, se presară cu mere şi se rulează foile în formă de sul, se aşează în forme de cozonac, se lasă o oră să crească şi se coc la un foc tare la început iar, după ce au crescut, se continuă coacerea la un foc moale.
Făină 500 g, zahăr 350 g, unt 125 g, ouă 2 buc, drojdie de bere 25 g, mere 1,5 kg, zahăr vanilat 1 plic, coajă rasă de lămaie 20 g, scorţişoară 10 g, sare.
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în apă călduţă, se adaugă circa 20 g zahăr şi puţină făină şi se lasă această plămadă să crească timp de circa 30 min. Se adaugă apoi restul de făină şi circa 80 g zahăr, ouăle, sarea, untul topit, coaja de lămaie şi zahărul vanilat, se frămantă şi se lasă să crească la un loc cald. Merele se curăţă de coajă şi seminţe şi se dau pe razătoare (julien), se amestecă cu restul de zahăr şi scorţişoara măcinată fin. Din aluat se întind pe planşetă una sau două foi, se presară cu mere şi se rulează foile în formă de sul, se aşează în forme de cozonac, se lasă o oră să crească şi se coc la un foc tare la început iar, după ce au crescut, se continuă coacerea la un foc moale.
Tag-uri: mere, faina, scortisoara, sare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :