Statistics:
Visits: 1,012 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cuglof
Q: | Intreaba despre Cuglof |
Ingrediente:
Făină 500 g, ouă 6 buc, drojdie de bere 30 g, lapte 200 ml, cacao 75 g, zahăr 300 g, unt 200 g, stafide 150 g, zahăr pudră 100 g, sare.
Mod de preparare:
Din făină, drojdie, lapte, ouă, zahăr, 125 g unt şi sare se prepară un aluat care se lasă să dospească. După circa o oră se împarte aluatul in două părţi egale, din care o jumătate se amestecă cu cacaoa şi se lasă să mai dospească o oră. Se întinde foaia de cocă albă, se unge cu unt şi se presară cu stafide care au fost ţinute cateva ore în apă. Pe deasupra se întinde foaia din cocă cu cacao şi se rulează împreună. Se unge cu unt o formă de cuglof (iar în lipsa acesteia se foloseşte o formă de cozonac cu inimă), se aşează foile în această formă, în rotund, rotindu-le în jurul inimii formei. Se lasă o oră să crească, apoi se dă la cuptor. Se coace la un foc potrivit şi, cand este gata, se scoate din cuptor şi se pudrează din abundenţă cu zahăr.
Făină 500 g, ouă 6 buc, drojdie de bere 30 g, lapte 200 ml, cacao 75 g, zahăr 300 g, unt 200 g, stafide 150 g, zahăr pudră 100 g, sare.
Mod de preparare:
Din făină, drojdie, lapte, ouă, zahăr, 125 g unt şi sare se prepară un aluat care se lasă să dospească. După circa o oră se împarte aluatul in două părţi egale, din care o jumătate se amestecă cu cacaoa şi se lasă să mai dospească o oră. Se întinde foaia de cocă albă, se unge cu unt şi se presară cu stafide care au fost ţinute cateva ore în apă. Pe deasupra se întinde foaia din cocă cu cacao şi se rulează împreună. Se unge cu unt o formă de cuglof (iar în lipsa acesteia se foloseşte o formă de cozonac cu inimă), se aşează foile în această formă, în rotund, rotindu-le în jurul inimii formei. Se lasă o oră să crească, apoi se dă la cuptor. Se coace la un foc potrivit şi, cand este gata, se scoate din cuptor şi se pudrează din abundenţă cu zahăr.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :