FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 990
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cozonac moldovenesc

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Cozonac moldovenesc

 Q:   Intreaba despre Cozonac moldovenesc       
Cozonac moldovenesc Ingrediente

Pentru patru cozonaci:
7,5 kg faina, 60-80 g drojdie, 15 oua, 400-500 g zahar, 300 g unt, cateva linguri de ulei, 1 lingura de rom, 1/2 L lapte, 1 lingurita de sare, zahar vanilat, coaja de lamaie si de portocala rasa, nuci, stafide si cacao, dupa gust.

Mod de preparare

Intr-un lighean se pun 300 g faina, se opareste cu o parte din lapte clocotit si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Cand s-a racit putin se adauga drojdia de bere dizolvata cu putin lapte caldut, 1 lingurita de zahar, 1 lingura de faina si se amesteca bine.

Se acopera cu un servet si se pune la caldura sa creasca.
Intre timp se separa galbenusurile de albusuri in vase separate. Galbenusurile se freaca cu putina sare, adaugand treptat zaharul.

Cand plamadeala a crescut (s-a ridicat cam de doua ori) se toarna peste ea galbenusurile, restul de mirodenii, faina, laptele si se framanta bine. Dupa ce s-a obtinut aluatul potrivit de moale, se framanta in continuare adaugand cate putin unt caldut.

Framantatul dureaza cel putin 1 ora. Aluatul rezultat nu trebuie sa fie tare, ci mai mult moale; daca este vartos se mai pun 5—6 albusuri batute spuma si se mai framanta 5—6 min, apoi se unge cu unt pe deasupra si se acopera cu un servet gros si cald, se pune intr-un loc cald, fara curent si se lasa pana creste cam de doua ori.

Dupa ce aluatul a crescut, se procedeaza la fel ca in reteta anterioara.


Tag-uri: cozonac, faia, drojdie



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 05 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :