Statistics:
Visits: 990 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cozonac moldovenesc
Q: | Intreaba despre Cozonac moldovenesc |
Ingrediente
Pentru patru cozonaci:
7,5 kg faina, 60-80 g drojdie, 15 oua, 400-500 g zahar, 300 g unt, cateva linguri de ulei, 1 lingura de rom, 1/2 L lapte, 1 lingurita de sare, zahar vanilat, coaja de lamaie si de portocala rasa, nuci, stafide si cacao, dupa gust.
Mod de preparare
Intr-un lighean se pun 300 g faina, se opareste cu o parte din lapte clocotit si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Cand s-a racit putin se adauga drojdia de bere dizolvata cu putin lapte caldut, 1 lingurita de zahar, 1 lingura de faina si se amesteca bine.
Se acopera cu un servet si se pune la caldura sa creasca.
Intre timp se separa galbenusurile de albusuri in vase separate. Galbenusurile se freaca cu putina sare, adaugand treptat zaharul.
Cand plamadeala a crescut (s-a ridicat cam de doua ori) se toarna peste ea galbenusurile, restul de mirodenii, faina, laptele si se framanta bine. Dupa ce s-a obtinut aluatul potrivit de moale, se framanta in continuare adaugand cate putin unt caldut.
Framantatul dureaza cel putin 1 ora. Aluatul rezultat nu trebuie sa fie tare, ci mai mult moale; daca este vartos se mai pun 5—6 albusuri batute spuma si se mai framanta 5—6 min, apoi se unge cu unt pe deasupra si se acopera cu un servet gros si cald, se pune intr-un loc cald, fara curent si se lasa pana creste cam de doua ori.
Dupa ce aluatul a crescut, se procedeaza la fel ca in reteta anterioara.
Pentru patru cozonaci:
7,5 kg faina, 60-80 g drojdie, 15 oua, 400-500 g zahar, 300 g unt, cateva linguri de ulei, 1 lingura de rom, 1/2 L lapte, 1 lingurita de sare, zahar vanilat, coaja de lamaie si de portocala rasa, nuci, stafide si cacao, dupa gust.
Mod de preparare
Intr-un lighean se pun 300 g faina, se opareste cu o parte din lapte clocotit si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Cand s-a racit putin se adauga drojdia de bere dizolvata cu putin lapte caldut, 1 lingurita de zahar, 1 lingura de faina si se amesteca bine.
Se acopera cu un servet si se pune la caldura sa creasca.
Intre timp se separa galbenusurile de albusuri in vase separate. Galbenusurile se freaca cu putina sare, adaugand treptat zaharul.
Cand plamadeala a crescut (s-a ridicat cam de doua ori) se toarna peste ea galbenusurile, restul de mirodenii, faina, laptele si se framanta bine. Dupa ce s-a obtinut aluatul potrivit de moale, se framanta in continuare adaugand cate putin unt caldut.
Framantatul dureaza cel putin 1 ora. Aluatul rezultat nu trebuie sa fie tare, ci mai mult moale; daca este vartos se mai pun 5—6 albusuri batute spuma si se mai framanta 5—6 min, apoi se unge cu unt pe deasupra si se acopera cu un servet gros si cald, se pune intr-un loc cald, fara curent si se lasa pana creste cam de doua ori.
Dupa ce aluatul a crescut, se procedeaza la fel ca in reteta anterioara.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :