Statistics:
Visits: 955 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Aluat cu drojdie pentru cozonac I
Q: | Intreaba despre Aluat cu drojdie pentru cozonac I |
Ingrediente:
Făină 1 kg, drojdie de bere 50 g, zahăr 280 g, unt 260 g, ouă întregi 3 buc, gălbenuşuri de ou 5 buc, smantană 200 g, lapte 150 g, coniac 50 ml, vanilie 1/2 baton, răzătură de coajă de lămîie 40 g, sare.
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în puţin lapte cu zahăr şi puţină făină. După ce a crescut, se adaugă restul de lapte şi zahăr, 2 ouă întregi, gălbenuşurile, smantană, făina, sarea, vanilia măcinată, coniacul, răzătură de coajă de lămaie şi untul topit. Se frămantă bine şi se lasă să crească. După ce a crescut se formează cozonacii, se aşează în forme unse cu unt şi se lasă din nou la crescut, se ung cu oul rămas, apoi se pot coace.
Făină 1 kg, drojdie de bere 50 g, zahăr 280 g, unt 260 g, ouă întregi 3 buc, gălbenuşuri de ou 5 buc, smantană 200 g, lapte 150 g, coniac 50 ml, vanilie 1/2 baton, răzătură de coajă de lămîie 40 g, sare.
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în puţin lapte cu zahăr şi puţină făină. După ce a crescut, se adaugă restul de lapte şi zahăr, 2 ouă întregi, gălbenuşurile, smantană, făina, sarea, vanilia măcinată, coniacul, răzătură de coajă de lămaie şi untul topit. Se frămantă bine şi se lasă să crească. După ce a crescut se formează cozonacii, se aşează în forme unse cu unt şi se lasă din nou la crescut, se ung cu oul rămas, apoi se pot coace.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 14 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :