Statistics:
Visits: 927 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cozonac bucovinean
Q: | Intreaba despre Cozonac bucovinean |
Ingrediente:
Făină 1 kg, drojdie de bere 50 g, zahăr 280 g, unt 260 g, ouă 3 buc, gălbenuşuri de ou 5 buc, smantana 200 g, lapte 175 g, zahăr vanilat 2 plicuri, coniac 50 ml, coajă de lămaie rasă 40 g, stafide 150 g, sare.
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în puţin lapte cu zahăr şi puţină făină. După ce a crescut, se adaugă restul de zahăr şi lapte, sarea, cele 3 ouă întregi, gălbenuşurile de ou, smantana, untul topit, făina, zahărul vanilat, coniacul şi stafidele care au fost ţinute cateva ore în apă. Se frămantă bine aluatul şi se lasă să crească. După ce a crescut, se formează cozonacii, se pun în tăvi unse cu unt, se lasă să mai crească circa o oră, apoi se coc în cuptor. Aluatul de cozonac astfel preparat poate fi umplut cu nuci, mac etc.
Făină 1 kg, drojdie de bere 50 g, zahăr 280 g, unt 260 g, ouă 3 buc, gălbenuşuri de ou 5 buc, smantana 200 g, lapte 175 g, zahăr vanilat 2 plicuri, coniac 50 ml, coajă de lămaie rasă 40 g, stafide 150 g, sare.
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în puţin lapte cu zahăr şi puţină făină. După ce a crescut, se adaugă restul de zahăr şi lapte, sarea, cele 3 ouă întregi, gălbenuşurile de ou, smantana, untul topit, făina, zahărul vanilat, coniacul şi stafidele care au fost ţinute cateva ore în apă. Se frămantă bine aluatul şi se lasă să crească. După ce a crescut, se formează cozonacii, se pun în tăvi unse cu unt, se lasă să mai crească circa o oră, apoi se coc în cuptor. Aluatul de cozonac astfel preparat poate fi umplut cu nuci, mac etc.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :