FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 927
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cozonac bucovinean

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Cozonac bucovinean

 Q:   Intreaba despre Cozonac bucovinean       
Cozonac bucovineanIngrediente:

Făină 1 kg, drojdie de bere 50 g, zahăr 280 g, unt 260 g, ouă 3 buc, gălbenuşuri de ou 5 buc, smantana 200 g, lapte 175 g, zahăr vanilat 2 plicuri, coniac 50 ml, coajă de lămaie rasă 40 g, stafide 150 g, sare.

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în puţin lapte cu zahăr şi puţină făină. După ce a crescut, se adaugă restul de zahăr şi lapte, sarea, cele 3 ouă întregi, gălbenuşurile de ou, smantana, untul topit, făina, zahărul vanilat, coniacul şi stafidele care au fost ţinute cateva ore în apă. Se frămantă bine aluatul şi se lasă să crească. După ce a crescut, se formează cozonacii, se pun în tăvi unse cu unt, se lasă să mai crească circa o oră, apoi se coc în cuptor. Aluatul de cozonac astfel preparat poate fi umplut cu nuci, mac etc.


Tag-uri: nuci, mac, cozonac, coniac



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 15 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :