Statistics:
Visits: 1,266 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cornulete fragede cu osanza
Q: | Intreaba despre Cornulete fragede cu osanza |
Ingrediente:
Făină 500 g, osânză 400 g, zahăr pudră 100 g, ou 1 buc, drojdie de bere 50 g, dulceaţă sau gem 200 g, lapte 250 ml, sare.
Mod de preparare:
Osanza se dă de două ori prin maşina de tocat. Se amestecă 300 g osanză cu 100 g făină. Din restul de 100 g osanză, 400 g făină, drojdie, lapte, un ou şi sare se prepară o cocă moale care se lasă să crească. După ce coca a crescut se întinde cu sucitorul o foaie cu grosimea de circa 1 cm. Pe această foaie se întinde amestecul de osanză cu făină. Foaia se împătureşte în patru, se dă la rece şi se întinde din nou, repetandu-se toată operaţia de patru ori la intervale de 15 min. Se taie apoi pătrate cu latura de 6- 7 cm, pe care se aşează cate o linguriţă de dulceaţă sau gem. Se împăturesc pătratele în formă de triunghi şi se coc la un foc potrivit. După ce s-au copt, se pudrează cu zahăr.
Făină 500 g, osânză 400 g, zahăr pudră 100 g, ou 1 buc, drojdie de bere 50 g, dulceaţă sau gem 200 g, lapte 250 ml, sare.
Mod de preparare:
Osanza se dă de două ori prin maşina de tocat. Se amestecă 300 g osanză cu 100 g făină. Din restul de 100 g osanză, 400 g făină, drojdie, lapte, un ou şi sare se prepară o cocă moale care se lasă să crească. După ce coca a crescut se întinde cu sucitorul o foaie cu grosimea de circa 1 cm. Pe această foaie se întinde amestecul de osanză cu făină. Foaia se împătureşte în patru, se dă la rece şi se întinde din nou, repetandu-se toată operaţia de patru ori la intervale de 15 min. Se taie apoi pătrate cu latura de 6- 7 cm, pe care se aşează cate o linguriţă de dulceaţă sau gem. Se împăturesc pătratele în formă de triunghi şi se coc la un foc potrivit. După ce s-au copt, se pudrează cu zahăr.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :