Statistics:
Visits: 1,089 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Fursecuri delicioase
Q: | Intreaba despre Fursecuri delicioase |
Ingrediente
4 oua, 250-300 g untura, ,250-300 g zahar, 1 plic de zahar vanilat, coaja de lamaie sau de portocala rasa, 1 lingura de rom, 1 lingura de amoniac, faina cat cuprinde compozitia (cam 700-800 g).
Mod de preparare
Se bat ouale cu zahar bine de tot, apoi se adauga untura moale si se amesteca bine cu lingura de lemn. Se adauga zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, amoniacul stins cu rom sau cu 1 lingura de zeama de lamaie si treptat faina cat cuprinde, ca sa iasa o coca potrivit de moale.
Se pune aluatul pe o planseta presarata cu faina si se intinde o foaie cam de 5—6 mm grosime, se taie cu ruleta sau cu gura unui paharel forme diferite, se pun in tava si se introduc in cuptor, la foc moale. Se coc fara sa se rumeneasca.
Sunt mai bune du pa 1—2—3 zile.
Din compozitia acestui fel de coca se pot face diferite feluri de fursecuri:
1) se taie cu gura unui paharel rondele, se ung cu ou sau numai cu albus de ou si se presara deasupra nuci tocate foarte marunt si cu putin zahar tos. Se aseaza in tava si se coc la cuptor;
2) din foaia intinsa se decupeaza rondele si se coc simple. Dupa ce se coc jumatate din rondele se ung cu o crema sau cu marmelada fina si se acopera apoi cu rondelele ramase neunse si pe deasupra se pot glasa sau presara cu putin zahar pudra.
Tot din aceasta compozitie de coca se pot face mici cornulete cu diferite umpluturi.
4 oua, 250-300 g untura, ,250-300 g zahar, 1 plic de zahar vanilat, coaja de lamaie sau de portocala rasa, 1 lingura de rom, 1 lingura de amoniac, faina cat cuprinde compozitia (cam 700-800 g).
Mod de preparare
Se bat ouale cu zahar bine de tot, apoi se adauga untura moale si se amesteca bine cu lingura de lemn. Se adauga zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, amoniacul stins cu rom sau cu 1 lingura de zeama de lamaie si treptat faina cat cuprinde, ca sa iasa o coca potrivit de moale.
Se pune aluatul pe o planseta presarata cu faina si se intinde o foaie cam de 5—6 mm grosime, se taie cu ruleta sau cu gura unui paharel forme diferite, se pun in tava si se introduc in cuptor, la foc moale. Se coc fara sa se rumeneasca.
Sunt mai bune du pa 1—2—3 zile.
Din compozitia acestui fel de coca se pot face diferite feluri de fursecuri:
1) se taie cu gura unui paharel rondele, se ung cu ou sau numai cu albus de ou si se presara deasupra nuci tocate foarte marunt si cu putin zahar tos. Se aseaza in tava si se coc la cuptor;
2) din foaia intinsa se decupeaza rondele si se coc simple. Dupa ce se coc jumatate din rondele se ung cu o crema sau cu marmelada fina si se acopera apoi cu rondelele ramase neunse si pe deasupra se pot glasa sau presara cu putin zahar pudra.
Tot din aceasta compozitie de coca se pot face mici cornulete cu diferite umpluturi.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :