FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,103
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Aluat

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Aluat

 Q:   Intreaba despre Aluat       
AluatMod de preparare:


Aluaturile cele mal uşor de preparat sunt cele fragede. Ele trebuie lucrate la rece, temperatura optimă a camerelor în care se lucrează fiind de 17°C pană la 18°C. De asemenea făina, untul sau margarina este bine să fie păstrate la un loc răcoros înainte de a fi prelucrate, iar amestecarea untului cu făina trebuie să fie făcută cu cuţitul şi nu cu mana. Aluatul obţinut se frămantă foarte puţin, numai cu mana rece şi se întinde cu sucitorul pe o planşetă rece.
La aluaturile fragede dulci se recomandă să se folosească zahăr pudră.
Aluaturile fragede ce conţin grăsimi mai puţine necesită praf de copt pentru afinarea aluatului.
La aluaturile cu drojdie materiile prime trebuie să aibă temperaturi între 23°C şi 26°C. Zahărul se dizolvă înainte de a se pune în aluat, iar grăsimea se topeşte fără a se înfierbanta şi apoi se adaugă la aluat.
La aluatul franţuzesc este necesar să se folosească făină de cea mai bună calitate, iar untul să nu fie ranced, să nu aibă zer sau miros de ranced.


Tag-uri: aluat, fraged, ranced, faina



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 13 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :