Statistics:
Visits: 1,042 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cornulete cu carne I
Q: | Intreaba despre Cornulete cu carne I |
Ingrediente
Pentru aluat: 500 g faina, 200 g smantana, 200 g unt, 20 g drojdie, 1 lingurita de zahar, 1/2 lingurita de sare, 50 ml lapte.
Pentru umplutura: 600 g carne macra, 2-3 cepe, 50 g untura, 2 oua, sare, piper, 1 legatura de patrunjel verde.
Mod de preparare
Se dizolva drojdia cu laptele caldut intr-un lighenas. Se adauga faina cernuta, smantana, untul moale, zaharul, sarea, se amesteca bine si se lasa sa se odihneasca 2—3 ore.
Se pune apoi aluatul pe o planseta presarata cu faina, se, intinde o foaie de circa 0,5 cm grosime si se decupeaza in triunghiuri. In mijlocul acestora se pune cate o lingurita cu umplutura de carne (care se prepara astfel: carnea, taiata in bucati mici, se inabusa intr-o cratita cu untura, ceapa taiata felii subtiri si sare. Se stinge cu putina apa si se lasa sa fiarba.
Dupa ce a fiert si a scazut bine, se trece de doua ori prin masina de tocat. Se adauga ouale, sare, piper si se amesteca, se ruleaza, danduli-se forma de cornulete si apoi se lasa 20—30 min la loc caldut ca sa creasca, dupa care se ung cu ou batut si se introduc in cuptorul incalzit potrivit; se coc pana se rumenesc frumos.
Se servesc calde.
Pentru aluat: 500 g faina, 200 g smantana, 200 g unt, 20 g drojdie, 1 lingurita de zahar, 1/2 lingurita de sare, 50 ml lapte.
Pentru umplutura: 600 g carne macra, 2-3 cepe, 50 g untura, 2 oua, sare, piper, 1 legatura de patrunjel verde.
Mod de preparare
Se dizolva drojdia cu laptele caldut intr-un lighenas. Se adauga faina cernuta, smantana, untul moale, zaharul, sarea, se amesteca bine si se lasa sa se odihneasca 2—3 ore.
Se pune apoi aluatul pe o planseta presarata cu faina, se, intinde o foaie de circa 0,5 cm grosime si se decupeaza in triunghiuri. In mijlocul acestora se pune cate o lingurita cu umplutura de carne (care se prepara astfel: carnea, taiata in bucati mici, se inabusa intr-o cratita cu untura, ceapa taiata felii subtiri si sare. Se stinge cu putina apa si se lasa sa fiarba.
Dupa ce a fiert si a scazut bine, se trece de doua ori prin masina de tocat. Se adauga ouale, sare, piper si se amesteca, se ruleaza, danduli-se forma de cornulete si apoi se lasa 20—30 min la loc caldut ca sa creasca, dupa care se ung cu ou batut si se introduc in cuptorul incalzit potrivit; se coc pana se rumenesc frumos.
Se servesc calde.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :