Statistics:
Visits: 849 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cornulete aurii
Q: | Intreaba despre Cornulete aurii |
Ingrediente:
Faină 500 g, ouă 8 buc, unt 250 g, nuci 300 g, zahăr pudră 300 g, zahăr vanilat 1 plic, ulei 20 g, sare.
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu untul, 50 g zahăr, sarea şi cele 8 gălbenuşuri de ou. Coca obţinută se rupe în bucăţi puţin mai mari decat o nucă, se rotunjesc cu podul palmei pe o planşetă unsă cu ulei, se aşează pe un platou, se acoperă cu un şervet şi se lasă la rece timp de 8- 10 ore. Umplutura se prepară astfel: albuşurile de ou se bat cu telul şi se amestecă cu 200 g zahăr pudră şi cu nucile măcinate. Bucăţile de cocă se întind cu sucitorul, se pune umplutura, se rulează şi li se dă forma de cornuleţ. Se coc la un foc potrivit, se scot din cuptor şi se presară cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.
Faină 500 g, ouă 8 buc, unt 250 g, nuci 300 g, zahăr pudră 300 g, zahăr vanilat 1 plic, ulei 20 g, sare.
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu untul, 50 g zahăr, sarea şi cele 8 gălbenuşuri de ou. Coca obţinută se rupe în bucăţi puţin mai mari decat o nucă, se rotunjesc cu podul palmei pe o planşetă unsă cu ulei, se aşează pe un platou, se acoperă cu un şervet şi se lasă la rece timp de 8- 10 ore. Umplutura se prepară astfel: albuşurile de ou se bat cu telul şi se amestecă cu 200 g zahăr pudră şi cu nucile măcinate. Bucăţile de cocă se întind cu sucitorul, se pune umplutura, se rulează şi li se dă forma de cornuleţ. Se coc la un foc potrivit, se scot din cuptor şi se presară cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :