FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 723
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Supa de sparanghel

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Supa de sparanghel

 Q:   Intreaba despre Supa de sparanghel       
Supa de sparanghelIngrediente

Pentru 6 porţii: 500 g sparanghel, 50 g făină, 50 g unt, 2 gălbenuşuri, 2-3 linguri de smantană, sare.

Mod de preparare

Sparanghelul se rade cu cuţitul, incepand de la varf an jos, curăţind pieliţa (fără să se cureţe şi varfurile), apoi se leagă cu aţă in două locuri (ca un snop) şi se pune la fiert cu puţină sare şi cu cantitatea de apă necesară pentru supă. Se fierbe la foc domol.

Când sparanghelul este fiert, se scoate şi după ce s-a răcit puţin se taie varfurile şi porţiunile fragede din tulpină, iar restul (cotoarele) se dau prin sită şi se pun in supa in care a fiert sparanghelul şi in care s-a pus rantaş (sos alb) preparat din unt şi făină.

Se dă din nou intr-un singur clocot, după care se ia vasul de pe foc, se adaugă varfurile şi porţiunile fragede de sparanghel şi apoi se drege cu gălbenuşuri şi smantană.
Se serveşte cu saleuri cu caşcaval sau cu diferite pateuri.


Tag-uri: supa, sparanghel, faina



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 16 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :