Statistics:
Visits: 760 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa de sparanghel
Q: | Intreaba despre Supa de sparanghel |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 500 g sparanghel, 50 g făină, 50 g unt, 2 gălbenuşuri, 2-3 linguri de smantană, sare.
Mod de preparare
Sparanghelul se rade cu cuţitul, incepand de la varf an jos, curăţind pieliţa (fără să se cureţe şi varfurile), apoi se leagă cu aţă in două locuri (ca un snop) şi se pune la fiert cu puţină sare şi cu cantitatea de apă necesară pentru supă. Se fierbe la foc domol.
Când sparanghelul este fiert, se scoate şi după ce s-a răcit puţin se taie varfurile şi porţiunile fragede din tulpină, iar restul (cotoarele) se dau prin sită şi se pun in supa in care a fiert sparanghelul şi in care s-a pus rantaş (sos alb) preparat din unt şi făină.
Se dă din nou intr-un singur clocot, după care se ia vasul de pe foc, se adaugă varfurile şi porţiunile fragede de sparanghel şi apoi se drege cu gălbenuşuri şi smantană.
Se serveÅŸte cu saleuri cu caÅŸcaval sau cu diferite pateuri.
Pentru 6 porţii: 500 g sparanghel, 50 g făină, 50 g unt, 2 gălbenuşuri, 2-3 linguri de smantană, sare.
Mod de preparare
Sparanghelul se rade cu cuţitul, incepand de la varf an jos, curăţind pieliţa (fără să se cureţe şi varfurile), apoi se leagă cu aţă in două locuri (ca un snop) şi se pune la fiert cu puţină sare şi cu cantitatea de apă necesară pentru supă. Se fierbe la foc domol.
Când sparanghelul este fiert, se scoate şi după ce s-a răcit puţin se taie varfurile şi porţiunile fragede din tulpină, iar restul (cotoarele) se dau prin sită şi se pun in supa in care a fiert sparanghelul şi in care s-a pus rantaş (sos alb) preparat din unt şi făină.
Se dă din nou intr-un singur clocot, după care se ia vasul de pe foc, se adaugă varfurile şi porţiunile fragede de sparanghel şi apoi se drege cu gălbenuşuri şi smantană.
Se serveÅŸte cu saleuri cu caÅŸcaval sau cu diferite pateuri.
Tag-uri: supa, sparanghel, faina |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :