Statistics:
Visits: 890 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cornuri cu nuci sau cu mac
Q: | Intreaba despre Cornuri cu nuci sau cu mac |
Ingrediente
Pentru aluat:
1 kg faina, 40-50 g drojdie de bere, 2 pahare de lapte, 200 g unt, 3-4 oua, 300 g zahar, coaja de lamaie rasa, 1 plic de zahar vanilat sau 1 lingura de rom, un varf de cutit de sare.
Pentru umplutura de nuci:
200 g miez de nuca, 100 g pesmet alb fin, 200 g zahar, 1 pahar de apa, 1 lingura de rom, coaja de lamaie rasa, scortisoara.
Mod de preparare
Aluatul se prepara ca pentru cozonaci. Dupa ce a crescut, se pune pe o planseta unsa cu ulei sau presarata cu faina si se intinde cu sucitorul o foaie cam de 1/2 cm grosime.
Aceasta se taie in patrate cu latura de 6—8 cm si pe fiecare patrat se pune cate 1/2 lingurita de umplutura de nuci .
Dupa aceea se ruleaza fiecare, formandu-se cornulete, care se lasa sa creasca, dupa care se ung cu ou batut, se presara cu zahar tos si cu putine nuci tocate sau cu mac.
Se pun apoi intr-o tava unsa cu ulei si se introduc in cuptorul incalzit potrivit, unde se coc 30—35 min. Se servesc la ceai sau la cafea cu lapte.
Pentru aluat:
1 kg faina, 40-50 g drojdie de bere, 2 pahare de lapte, 200 g unt, 3-4 oua, 300 g zahar, coaja de lamaie rasa, 1 plic de zahar vanilat sau 1 lingura de rom, un varf de cutit de sare.
Pentru umplutura de nuci:
200 g miez de nuca, 100 g pesmet alb fin, 200 g zahar, 1 pahar de apa, 1 lingura de rom, coaja de lamaie rasa, scortisoara.
Mod de preparare
Aluatul se prepara ca pentru cozonaci. Dupa ce a crescut, se pune pe o planseta unsa cu ulei sau presarata cu faina si se intinde cu sucitorul o foaie cam de 1/2 cm grosime.
Aceasta se taie in patrate cu latura de 6—8 cm si pe fiecare patrat se pune cate 1/2 lingurita de umplutura de nuci .
Dupa aceea se ruleaza fiecare, formandu-se cornulete, care se lasa sa creasca, dupa care se ung cu ou batut, se presara cu zahar tos si cu putine nuci tocate sau cu mac.
Se pun apoi intr-o tava unsa cu ulei si se introduc in cuptorul incalzit potrivit, unde se coc 30—35 min. Se servesc la ceai sau la cafea cu lapte.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :