Statistics:
Visits: 1,033 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciorba de vaca si garteni- din Ardeal
Q: | Intreaba despre Ciorba de vaca si garteni- din Ardeal |
Ingrediente:
Carne de vacă (piept) 500 g, morcovi 150 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, mazăre verde 200 g, fasole verde 200 g, ardei graşi 150 g, roşii 350 g, smântână 200 g, oţet 9° 40 ml, făină 200 g, ouă 2 buc, sare.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare ÅŸi se spumează cât este necesar. După circa două ore, se adaugă zarzavatul de supă tăiat rondele, ardeii graÅŸi tăiaÅ£i julien, ceapa tocată mărunt, fasolea tăiată bucăţi ÅŸi mazărea decorticată. Din făină, ouă, sare ÅŸi puÅ£ină apă se prepară o cocă mai consistentă din care se întinde pe planÅŸetă o foaie subÅ£ire, ce se taie à®n pătrăţele cu latura de circa 4 cm. Se rulează pătrăţelele pe un băţ rotund cu diametrul de 5-6 mm, rularea începandu-se de la un colÅ£ al pătrăţelului de cocă. AceÅŸtia sunt gartenii ce se lasă să se usuce circa o oră, apoi se fierb în ciorbă. RoÅŸiile se curăţă de coajă ÅŸi seminÅ£e, se taie cuburi ÅŸi se pun în ciorbă odată cu smântână ÅŸi oÅ£etul. Se mai fierb circa 10 min. ÅŸi se mai potriveÅŸte o dată gustul de sare.
Carne de vacă (piept) 500 g, morcovi 150 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, mazăre verde 200 g, fasole verde 200 g, ardei graşi 150 g, roşii 350 g, smântână 200 g, oţet 9° 40 ml, făină 200 g, ouă 2 buc, sare.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare ÅŸi se spumează cât este necesar. După circa două ore, se adaugă zarzavatul de supă tăiat rondele, ardeii graÅŸi tăiaÅ£i julien, ceapa tocată mărunt, fasolea tăiată bucăţi ÅŸi mazărea decorticată. Din făină, ouă, sare ÅŸi puÅ£ină apă se prepară o cocă mai consistentă din care se întinde pe planÅŸetă o foaie subÅ£ire, ce se taie à®n pătrăţele cu latura de circa 4 cm. Se rulează pătrăţelele pe un băţ rotund cu diametrul de 5-6 mm, rularea începandu-se de la un colÅ£ al pătrăţelului de cocă. AceÅŸtia sunt gartenii ce se lasă să se usuce circa o oră, apoi se fierb în ciorbă. RoÅŸiile se curăţă de coajă ÅŸi seminÅ£e, se taie cuburi ÅŸi se pun în ciorbă odată cu smântână ÅŸi oÅ£etul. Se mai fierb circa 10 min. ÅŸi se mai potriveÅŸte o dată gustul de sare.
Tag-uri: carne de vaca, fasole verde, oua, otet |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :