Statistics:
Visits: 1,013 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciorba taraneasca cu carne de vaca
Q: | Intreaba despre Ciorba taraneasca cu carne de vaca |
Ingrediente
Pentru 4-6 porţii: 1 kg piept de vacă sau 600 g carne macră, 1 bucată de os cu sită sau cu măduvă, 500 g zarzavat de supă, 300 g cartofi, 200 g roşii, 30 g bulion sau zeamă de roşii, 100 g mazăre, 100 g fasole verde, leuştean, pătrunjel verde şi mărar, sare, oţet.
Mod de prepapare
Carnea şi oasele se spală, se pun la fiert, se spumuiesc de cate ori apare spuma, se adaugă sare şi se lasă să fiarbă la foc mic şi neîntrerupt.
Cand carnea a fiert pe jumătate, se adaugă ceapa şi zarzavatul tăiate mărunt şi călite în grăsimea care se strînge de la fiertul oaselor. Se mai adaugă în ciorbă cartofii şi varza tăiate în pătrăţele. Cand s-au fiert cartofii, se adaugă roşii curăţate de pieliţă şi tăiate în bucăţi.
Mazărea şi fasolea verde se fierb separat sau se iau din conserve şi se adaugă in ciorbă, apoi se adaugă leuşteanul tăiat, bulion sau zeamă de roşu (suc) şi sare după gust, lăsandu-se să mai dea într-un clocot. Ciorba se potriveşte de acru cu zeamă de corcoduşe, suc de roşii sau cu oţet Se serveşte presărată cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
Pentru 4-6 porţii: 1 kg piept de vacă sau 600 g carne macră, 1 bucată de os cu sită sau cu măduvă, 500 g zarzavat de supă, 300 g cartofi, 200 g roşii, 30 g bulion sau zeamă de roşii, 100 g mazăre, 100 g fasole verde, leuştean, pătrunjel verde şi mărar, sare, oţet.
Mod de prepapare
Carnea şi oasele se spală, se pun la fiert, se spumuiesc de cate ori apare spuma, se adaugă sare şi se lasă să fiarbă la foc mic şi neîntrerupt.
Cand carnea a fiert pe jumătate, se adaugă ceapa şi zarzavatul tăiate mărunt şi călite în grăsimea care se strînge de la fiertul oaselor. Se mai adaugă în ciorbă cartofii şi varza tăiate în pătrăţele. Cand s-au fiert cartofii, se adaugă roşii curăţate de pieliţă şi tăiate în bucăţi.
Mazărea şi fasolea verde se fierb separat sau se iau din conserve şi se adaugă in ciorbă, apoi se adaugă leuşteanul tăiat, bulion sau zeamă de roşu (suc) şi sare după gust, lăsandu-se să mai dea într-un clocot. Ciorba se potriveşte de acru cu zeamă de corcoduşe, suc de roşii sau cu oţet Se serveşte presărată cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
Tag-uri: ciorba, carne de vaca, cartofi, fasole verde |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :