Statistics:
Visits: 1,208 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Blat Alb
Q: | Intreaba despre Blat Alb |
Ingrediente
5 oua, 100 g zahar tos, 150 g faina, 1 lingura de ulei, un praf de sare, 20 g unt pentru uns tava.
Mod de preparare
Se freaca bine galbenusurile cu 2/3 din cantitatea de zahar, pana devin ca o crema spumoasa. Separat se bat albusurile, adaugind treptat restul de zahar tos.
Se toarna albusul peste galbenusurile frecate, apoi se amesteca usor de sus in jos, ca sa nu cada albusurile si se adauga treptat faina.
Se imbraca o forma unsa cu unt cu hartie si se toarna in ea compozitia obtinuta. Se introduce in cuptorul potrivit de incalzit (nu la foc iute) ca sa nu se rumeneasca prea tare si sa ramana pufos.
Cand este gata se scoate si dupa ce s-a racit se taie blatul orizontal in doua sau in trei straturi care se insiropeaza, apoi se ung cu crema preferata si se da tortul la frigider ca sa se intareasca crema, dupa care se orneaza .
5 oua, 100 g zahar tos, 150 g faina, 1 lingura de ulei, un praf de sare, 20 g unt pentru uns tava.
Mod de preparare
Se freaca bine galbenusurile cu 2/3 din cantitatea de zahar, pana devin ca o crema spumoasa. Separat se bat albusurile, adaugind treptat restul de zahar tos.
Se toarna albusul peste galbenusurile frecate, apoi se amesteca usor de sus in jos, ca sa nu cada albusurile si se adauga treptat faina.
Se imbraca o forma unsa cu unt cu hartie si se toarna in ea compozitia obtinuta. Se introduce in cuptorul potrivit de incalzit (nu la foc iute) ca sa nu se rumeneasca prea tare si sa ramana pufos.
Cand este gata se scoate si dupa ce s-a racit se taie blatul orizontal in doua sau in trei straturi care se insiropeaza, apoi se ung cu crema preferata si se da tortul la frigider ca sa se intareasca crema, dupa care se orneaza .
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 08 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :