Statistics:
Visits: 988 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Piure de fasole cu bobul mare
Q: | Intreaba despre Piure de fasole cu bobul mare |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 600 g fasole, 1 ceapă, 1 morcov, 1 fir de cimbru, cateva boabe de piper, 1 frunză de dafin, sare, ulei.
Mod de preparare
Fasolea albă cu bobul mare se spală şi se lasă in apărece, cateva ore, apoi se spală din nou şi se pune la fiert, iar după ce dă in primul clocot se scurge apa şi se pune din nou la fiert cu apă fierbinte.
Pe parcurs se pun legumele, foaia de dafin, cimbrul, boabele de piper, 1—2 linguri de ulei şi se continuă fierberea pană ce fasolea este gata. Se scurge zeama, fasolea se trece prin pasoar sau prin sită, iar cojile se aruncă.
După gust se adaugă sare, zeamă de usturoi şi ulei sau unt şi se bate pană devine piureul pufos. Piureul se poate prepara şi din alte soiuri de fasole.
Pentru 6 porţii: 600 g fasole, 1 ceapă, 1 morcov, 1 fir de cimbru, cateva boabe de piper, 1 frunză de dafin, sare, ulei.
Mod de preparare
Fasolea albă cu bobul mare se spală şi se lasă in apărece, cateva ore, apoi se spală din nou şi se pune la fiert, iar după ce dă in primul clocot se scurge apa şi se pune din nou la fiert cu apă fierbinte.
Pe parcurs se pun legumele, foaia de dafin, cimbrul, boabele de piper, 1—2 linguri de ulei şi se continuă fierberea pană ce fasolea este gata. Se scurge zeama, fasolea se trece prin pasoar sau prin sită, iar cojile se aruncă.
După gust se adaugă sare, zeamă de usturoi şi ulei sau unt şi se bate pană devine piureul pufos. Piureul se poate prepara şi din alte soiuri de fasole.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :