Statistics:
Visits: 1,382 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bulion de ardei grasi
Q: | Intreaba despre Bulion de ardei grasi |
Se aleg ardei grasi cat mai carnosi si de culoare rosie. Se spala, se scot cotoarele cu seminte, se indeparteaza restul ramas de la seminte, se spala din nou bine si se scurg. Ardeii se rup in bucati si se pun la fiert cu foarte putina apa.
Dupa ce au fiert, se strecoara si se dau prin masina de tocat carne sau prin sita. Piureul obtinut se fierbe intr-o cratita smaltuita sau cositorita cu suprafata cat mai mare, pentru evaporarea lichidului in timpul fierberii.
In tot timpul fierberii se amesteca cu o lopatica de lemn pentru a nu se lipi de fund. Cand este aproape gata, se adauga sarea (10 g la 1 kg bulion) dizolvata in zeama in care s-au fiert ardeii grasi si se mai lasa pe foc 10—20 min.
Pasta (bulionul de ardei grasi) se pastreaza in borcane ermetic inchise cu celofan. Cand se incepe folosirea, de fiecare data se niveleaza pasta din borcan,iar deasupra se toarna ulei prajit, pentru a se preintampina formarea mucegaiului. Se pastreaza la rece. Acest bulion are gust foarte placut si este putin picant.
Dupa ce au fiert, se strecoara si se dau prin masina de tocat carne sau prin sita. Piureul obtinut se fierbe intr-o cratita smaltuita sau cositorita cu suprafata cat mai mare, pentru evaporarea lichidului in timpul fierberii.
In tot timpul fierberii se amesteca cu o lopatica de lemn pentru a nu se lipi de fund. Cand este aproape gata, se adauga sarea (10 g la 1 kg bulion) dizolvata in zeama in care s-au fiert ardeii grasi si se mai lasa pe foc 10—20 min.
Pasta (bulionul de ardei grasi) se pastreaza in borcane ermetic inchise cu celofan. Cand se incepe folosirea, de fiecare data se niveleaza pasta din borcan,iar deasupra se toarna ulei prajit, pentru a se preintampina formarea mucegaiului. Se pastreaza la rece. Acest bulion are gust foarte placut si este putin picant.
Tag-uri: bulion, ardei grasi, carne |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :