Statistics:
Visits: 2,043 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ardei grasi umpluti cu varza in saramura
Q: | Intreaba despre Ardei grasi umpluti cu varza in saramura |
Se aleg ardei grasi proaspeti si nepatati, li se scoate cotorul si semintele, se spala bine si se lasa sa se scurga de apa. Se toaca varza marunt, se framanta cu putina sare pana lasa zeama, dupa care varza se stoarce, iar zeama se arunca fiind amara.
Se pot adauga si morcovi rasi pe razatoarea cu gauri mari. Cu acest amestec se umplu ardeii, dupa care se aseaza in borcan. Deasupra se pun un rand de foi de telina, cateva felii de hrean si cateva boabe de piper, apoi se umple borcanul cu saramura de concentratie mijlocie (30—40 g sare la 1 de apa).
Pe timpul fermentatiei, borcanul se tine in bucatarie sau la soare si se vantura saramura din doua in doua zile. Dupa acrirea verzei, borcanul se tine in camara sau in pivnita.
Pentru un aspect mai frumos, se pot prepara ardei grasi verzi cu varza rosie sau ardei grasi rosii cu varza alba. Se servesc la masa ca salata, adaugandu-li-se ulei.
Se pot adauga si morcovi rasi pe razatoarea cu gauri mari. Cu acest amestec se umplu ardeii, dupa care se aseaza in borcan. Deasupra se pun un rand de foi de telina, cateva felii de hrean si cateva boabe de piper, apoi se umple borcanul cu saramura de concentratie mijlocie (30—40 g sare la 1 de apa).
Pe timpul fermentatiei, borcanul se tine in bucatarie sau la soare si se vantura saramura din doua in doua zile. Dupa acrirea verzei, borcanul se tine in camara sau in pivnita.
Pentru un aspect mai frumos, se pot prepara ardei grasi verzi cu varza rosie sau ardei grasi rosii cu varza alba. Se servesc la masa ca salata, adaugandu-li-se ulei.
Tag-uri: ardei grasi, varza, saramura |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 17 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :