Statistics:
Visits: 3,405 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Branzoaice poale-n brau, placinte moldovenesti
Q: | Intreaba despre Branzoaice poale-n brau, placinte moldovenesti |
Ingrediente
Pentru aluat:
1 kg faina, 4 oua, 50 g drojdie, 100 g zahar, 1/2 L lapte, 100 g unt, sau margarina, 1 ou pentru uns.
Pentru umplutura:
500-800 g branza, 3 galbenusuri, 2 linguri de faina si una de gris, 50-100 g zahar, stafide, 50-75 g unt, sare si mirodenii, dupa gust.
Mod de preparare
Se pune intr-un castron drojdia de bere, peste care se toarna putin lapte caldut, 1 lingurita de zahar si 2—3 linguri din faina cernuta, se amesteca si se pune la crescut.
Restul de faina se pune intr-un castron mai mare, se adauga ouale frecate cu putina sare, zaharul, untul sau margarina si se amesteca adaugand in acelasi timp restul de lapte caldut cat inghite faina, zahar vanilat, coaja de lamaie rasa si drojdia plamadita.
Se framanta bine pana c e aluatul se desprinde de pe maini si de pe vas. Apoi se pune aluatul la un loc caldut si dupa ce a crescut se imparte in doua. Se pune pe rand fiecare pe planseta presarata cu faina sau unsa cu ulei, se intinde o foaie groasa de 1/2 cm care se taie in patrate cu latura de 10—12 cm si la mijlocul acestora se pune umplutura — branza amestecata cu galbenusurile, faina, grisul, zaharul, stafidele si eventual sare.
Se strang marginile in forma de plic (doua cate doua, in diagonala spre mijloc) si se lipesc capetele bine. Se mai lasa sa creasca 20—30 min, dupa care se ung cu ou sau cu unt, se aseaza intr-o tava unsa si se introduc in cuptor pana se rumenesc frumos.
Pentru aluat:
1 kg faina, 4 oua, 50 g drojdie, 100 g zahar, 1/2 L lapte, 100 g unt, sau margarina, 1 ou pentru uns.
Pentru umplutura:
500-800 g branza, 3 galbenusuri, 2 linguri de faina si una de gris, 50-100 g zahar, stafide, 50-75 g unt, sare si mirodenii, dupa gust.
Mod de preparare
Se pune intr-un castron drojdia de bere, peste care se toarna putin lapte caldut, 1 lingurita de zahar si 2—3 linguri din faina cernuta, se amesteca si se pune la crescut.
Restul de faina se pune intr-un castron mai mare, se adauga ouale frecate cu putina sare, zaharul, untul sau margarina si se amesteca adaugand in acelasi timp restul de lapte caldut cat inghite faina, zahar vanilat, coaja de lamaie rasa si drojdia plamadita.
Se framanta bine pana c e aluatul se desprinde de pe maini si de pe vas. Apoi se pune aluatul la un loc caldut si dupa ce a crescut se imparte in doua. Se pune pe rand fiecare pe planseta presarata cu faina sau unsa cu ulei, se intinde o foaie groasa de 1/2 cm care se taie in patrate cu latura de 10—12 cm si la mijlocul acestora se pune umplutura — branza amestecata cu galbenusurile, faina, grisul, zaharul, stafidele si eventual sare.
Se strang marginile in forma de plic (doua cate doua, in diagonala spre mijloc) si se lipesc capetele bine. Se mai lasa sa creasca 20—30 min, dupa care se ung cu ou sau cu unt, se aseaza intr-o tava unsa si se introduc in cuptor pana se rumenesc frumos.
Tag-uri: branza, branzoaice, palcinte |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :