FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 3,266
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Branzoaice poale-n brau, placinte moldovenesti

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Branzoaice poale-n brau, placinte moldovenesti

 Q:   Intreaba despre Branzoaice poale-n brau, placinte moldovenesti       
Branzoaice poale-n brau, placinte moldovenesti Ingrediente

Pentru aluat:
1 kg faina, 4 oua, 50 g drojdie, 100 g zahar, 1/2 L lapte, 100 g unt, sau margarina, 1 ou pentru uns.

Pentru umplutura:
500-800 g branza, 3 galbenusuri, 2 linguri de faina si una de gris, 50-100 g zahar, stafide, 50-75 g unt, sare si mirodenii, dupa gust.

Mod de preparare

Se pune intr-un castron drojdia de bere, peste care se toarna putin lapte caldut, 1 lingurita de zahar si 2—3 linguri din faina cernuta, se amesteca si se pune la crescut.

Restul de faina se pune intr-un castron mai mare, se adauga ouale frecate cu putina sare, zaharul, untul sau margarina si se amesteca adaugand in acelasi timp restul de lapte caldut cat inghite faina, zahar vanilat, coaja de lamaie rasa si drojdia plamadita.

Se framanta bine pana c e aluatul se desprinde de pe maini si de pe vas. Apoi se pune aluatul la un loc caldut si dupa ce a crescut se imparte in doua. Se pune pe rand fiecare pe planseta presarata cu faina sau unsa cu ulei, se intinde o foaie groasa de 1/2 cm care se taie in patrate cu latura de 10—12 cm si la mijlocul acestora se pune umplutura — branza amestecata cu galbenusurile, faina, grisul, zaharul, stafidele si eventual sare.

Se strang marginile in forma de plic (doua cate doua, in diagonala spre mijloc) si se lipesc capetele bine. Se mai lasa sa creasca 20—30 min, dupa care se ung cu ou sau cu unt, se aseaza intr-o tava unsa si se introduc in cuptor pana se rumenesc frumos.


Tag-uri: branza, branzoaice, palcinte



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 05 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :