Statistics:
Visits: 1,047 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Branzoaice de cartofi
Q: | Intreaba despre Branzoaice de cartofi |
Ingrediente
600 g cartofi, 400 g făină, 4 ouă, 300 g brînză telemea, 50 g unt, 100 ml lapte, 30 g drojdie, sare.
Mod de prepapare
Cartofii fierţi se scurg de apă, se trec prin sită sau se sfăramă cu telul. Separat se amestecă drojdia de bere cu lapte călduţ şi făină, lăsandu-se la un loc călduţ să crească. După ce drojdia a crescut se adaugă restul de făină, untul topit, 2 ouă, cartofii frămantaţi, sare şi se frămantă ca un aluat obişnuit de tare. Se împarte apoi aluatul în bucăţi egale şi fiecare bucată se întinde ca o foaie în formă de pătrat, pe care se pune cate 1 lingură de umplutură preparată din branză frămantată cu 1 lingură de gris, 1 lingură de făină şi cu restul de ouă. Se aduc varfurile pătratului de aluat la mijlocul acestuia şi se strang (se apasă) puţin. Se ung cu ou bătut, se aşază pe o tavă unsă (nu prea rece), se mai lasă la un loc călduţ 10-20 min, după care se coc în cuptorul bine încălzit, pană ce se rumenesc branzoaicele. Se servesc calde.
600 g cartofi, 400 g făină, 4 ouă, 300 g brînză telemea, 50 g unt, 100 ml lapte, 30 g drojdie, sare.
Mod de prepapare
Cartofii fierţi se scurg de apă, se trec prin sită sau se sfăramă cu telul. Separat se amestecă drojdia de bere cu lapte călduţ şi făină, lăsandu-se la un loc călduţ să crească. După ce drojdia a crescut se adaugă restul de făină, untul topit, 2 ouă, cartofii frămantaţi, sare şi se frămantă ca un aluat obişnuit de tare. Se împarte apoi aluatul în bucăţi egale şi fiecare bucată se întinde ca o foaie în formă de pătrat, pe care se pune cate 1 lingură de umplutură preparată din branză frămantată cu 1 lingură de gris, 1 lingură de făină şi cu restul de ouă. Se aduc varfurile pătratului de aluat la mijlocul acestuia şi se strang (se apasă) puţin. Se ung cu ou bătut, se aşază pe o tavă unsă (nu prea rece), se mai lasă la un loc călduţ 10-20 min, după care se coc în cuptorul bine încălzit, pană ce se rumenesc branzoaicele. Se servesc calde.
Tag-uri: branzoaica, cartofi, faina, oua |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :