Statistics:
Visits: 1,179 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Parjoale moldovenesti
Q: | Intreaba despre Parjoale moldovenesti |
Ingrediente
500 g carne, 100 g franzela, 100 g ceapa, 1 ou, 1 legatura de marar, sare, piper pisat si usturoi dupa gust, ulei sau untura pentru prajit.
Pentru impanat: 1 lingura de faina, 2 oua, 100 g pesmet.
Mod de preparare
Carnea se curata de pielite si de vine, se taie in bucati si se trece prin masina de tocat. (Prima data se da carnea prin masina de tocat fara adaos, iar a doua oara impreuna cu franzela inmuiata in apa rece si apoi bine stoarsa, ceapa taiata in felii si putin calita in 30—40 g grasime).
La tocatura obtinuta se adauga verdeata taiata marunt, usturoi pisat, 1—2 oua, piper pisat si sare, dupa gust. Se amesteca bine framantand, dupa care se formeaza parjoale de forma frunzei de visin, care se dau prin faina, oua batute si prin pesmet si se prajesc incet pe ambele parti, in grasimea infierbantata.
Se servesc cu piure de cartofi sau de fasole, spanac, mazare sau cu sote de morcovi.
Cand se servesc, parjoalele moldovenesti se pot stropi cu unt topit si cu mujdei de usturoi.
500 g carne, 100 g franzela, 100 g ceapa, 1 ou, 1 legatura de marar, sare, piper pisat si usturoi dupa gust, ulei sau untura pentru prajit.
Pentru impanat: 1 lingura de faina, 2 oua, 100 g pesmet.
Mod de preparare
Carnea se curata de pielite si de vine, se taie in bucati si se trece prin masina de tocat. (Prima data se da carnea prin masina de tocat fara adaos, iar a doua oara impreuna cu franzela inmuiata in apa rece si apoi bine stoarsa, ceapa taiata in felii si putin calita in 30—40 g grasime).
La tocatura obtinuta se adauga verdeata taiata marunt, usturoi pisat, 1—2 oua, piper pisat si sare, dupa gust. Se amesteca bine framantand, dupa care se formeaza parjoale de forma frunzei de visin, care se dau prin faina, oua batute si prin pesmet si se prajesc incet pe ambele parti, in grasimea infierbantata.
Se servesc cu piure de cartofi sau de fasole, spanac, mazare sau cu sote de morcovi.
Cand se servesc, parjoalele moldovenesti se pot stropi cu unt topit si cu mujdei de usturoi.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :