FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,315
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Aluat dospit cu drojdie de bere

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Aluat dospit cu drojdie de bere

 Q:   Intreaba despre Aluat dospit cu drojdie de bere       
Aluat dospit cu drojdie de bere Se foloseste pentru urmatoarele preparate:
cozonaci, cornuri, babe, pasca, gogosi, branzoaice, varzari moldovenesti, invartite, savarine si diverse prajituri.
Pentru 1 kg faina:
40-50 g drojdie, 2 pahare lapte, 200 g unt, ulei sau margarina, 4-5 oua, 200-300 g zahar, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, zahar vanilat sau rom, un varf de cutit sare.

Se cerne faina in momentul pregatirii (aceasta face ca aluatul sa fie mai pufos);iarna faina se aduce cu o zi inainte in bucatarie pentru a se incalzi. Se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit.

Separat, intr-un vas se bat pe marginea masinii de gatit ouale intregi cu zaharul si cu putina sare, apoi se toarna in mijlocul gramezii de faina. Se adauga coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat si romul si se incepe sa se amestece i ncet cu o mana ca sa se absoarba toata faina.

Daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte. Se amesteca, se framanta si se bate bine, iar atunci cand se desprinde de pe mana si de pe peretii vasului, se adauga treptat, framantandu-se mereu, untul topit.

Aluatul se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa creasca intr-un loc caldut, punandu-se vasul deasupra unei site sa nu se opareasca. Dospitul depinde de temperatura camerei si de calitatea drojdiei.

Timpul mediu de crestere este de 1—3 ore. Dupa ce aluatul a crescut se poate intrebuinta.


Tag-uri: aluat, drojdie, prajituri



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 05 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :