Statistics:
Visits: 1,315 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Aluat dospit cu drojdie de bere
Q: | Intreaba despre Aluat dospit cu drojdie de bere |
Se foloseste pentru urmatoarele preparate:
cozonaci, cornuri, babe, pasca, gogosi, branzoaice, varzari moldovenesti, invartite, savarine si diverse prajituri.
Pentru 1 kg faina:
40-50 g drojdie, 2 pahare lapte, 200 g unt, ulei sau margarina, 4-5 oua, 200-300 g zahar, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, zahar vanilat sau rom, un varf de cutit sare.
Se cerne faina in momentul pregatirii (aceasta face ca aluatul sa fie mai pufos);iarna faina se aduce cu o zi inainte in bucatarie pentru a se incalzi. Se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit.
Separat, intr-un vas se bat pe marginea masinii de gatit ouale intregi cu zaharul si cu putina sare, apoi se toarna in mijlocul gramezii de faina. Se adauga coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat si romul si se incepe sa se amestece i ncet cu o mana ca sa se absoarba toata faina.
Daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte. Se amesteca, se framanta si se bate bine, iar atunci cand se desprinde de pe mana si de pe peretii vasului, se adauga treptat, framantandu-se mereu, untul topit.
Aluatul se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa creasca intr-un loc caldut, punandu-se vasul deasupra unei site sa nu se opareasca. Dospitul depinde de temperatura camerei si de calitatea drojdiei.
Timpul mediu de crestere este de 1—3 ore. Dupa ce aluatul a crescut se poate intrebuinta.
cozonaci, cornuri, babe, pasca, gogosi, branzoaice, varzari moldovenesti, invartite, savarine si diverse prajituri.
Pentru 1 kg faina:
40-50 g drojdie, 2 pahare lapte, 200 g unt, ulei sau margarina, 4-5 oua, 200-300 g zahar, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, zahar vanilat sau rom, un varf de cutit sare.
Se cerne faina in momentul pregatirii (aceasta face ca aluatul sa fie mai pufos);iarna faina se aduce cu o zi inainte in bucatarie pentru a se incalzi. Se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit.
Separat, intr-un vas se bat pe marginea masinii de gatit ouale intregi cu zaharul si cu putina sare, apoi se toarna in mijlocul gramezii de faina. Se adauga coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat si romul si se incepe sa se amestece i ncet cu o mana ca sa se absoarba toata faina.
Daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte. Se amesteca, se framanta si se bate bine, iar atunci cand se desprinde de pe mana si de pe peretii vasului, se adauga treptat, framantandu-se mereu, untul topit.
Aluatul se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa creasca intr-un loc caldut, punandu-se vasul deasupra unei site sa nu se opareasca. Dospitul depinde de temperatura camerei si de calitatea drojdiei.
Timpul mediu de crestere este de 1—3 ore. Dupa ce aluatul a crescut se poate intrebuinta.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :