FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 933
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Bors de putina

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Bors de putina

 Q:   Intreaba despre Bors de putina       
Bors de putina Ingrediente :

Tărâţe de grâu 2 kg, mălai 1 kg, pâine neagră 500 g, drojdie de bere 50 g.

Mod de preparare :

Se face o plămadă din drojdie, mălai, 500 g tărâţe şi apă călduţă. Se lasă să dospească peste noapte şi, după ce a crescut, se pune într-o putină sau borcan de sticlă de 20 litri, se pune restul de tărâţe şi apă caldă şi se lasă să dospească câteva ore. După ce a dospit, se toarnă pe deasupra apă clocotită pînă ce vasul se umple. Se adaugă pâinea tăiată felii şi prăjită bine. Se amestecă compoziţia cu o paletă şi se lasă să stea 24 ore ca să se limpezească, apoi se foloseşte. După ce borşul s-a consumat, se umple borcanul din nou, cu apă fiartă, se amestecă bine şi după alte 21 ore se obţine o n ouă cantitate de borş. După folosirea şi a acesteia, se continuă pregătirea borşului astfel: se scoate din borcan întreaga cantitate de huşte, se spală borcanul, se pune în vas jumătate din cantitatea de huşte, 1 kg de tărîţe şi 500 g mălai, se adaugă apă călduţă, se lasă să dospească 4-5 ore, se toarnă pe deasupra apă fierbinte şi tot deasupra se pune şi pâine prăjită. După limpezire, borşul este gata si se poate folosi.

Sursa Imagini : freeschoolclipart.com


Tag-uri: bors, putina, malai, drojdie, reteta



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 April '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :