Statistics:
Visits: 995 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors de putina
Q: | Intreaba despre Bors de putina |
Ingrediente :
Tărâţe de grâu 2 kg, mălai 1 kg, pâine neagră 500 g, drojdie de bere 50 g.
Mod de preparare :
Se face o plămadă din drojdie, mălai, 500 g tărâţe şi apă călduţă. Se lasă să dospească peste noapte şi, după ce a crescut, se pune într-o putină sau borcan de sticlă de 20 litri, se pune restul de tărâţe şi apă caldă şi se lasă să dospească câteva ore. După ce a dospit, se toarnă pe deasupra apă clocotită pînă ce vasul se umple. Se adaugă pâinea tăiată felii şi prăjită bine. Se amestecă compoziţia cu o paletă şi se lasă să stea 24 ore ca să se limpezească, apoi se foloseşte. După ce borşul s-a consumat, se umple borcanul din nou, cu apă fiartă, se amestecă bine şi după alte 21 ore se obţine o nouă cantitate de borş. După folosirea şi a acesteia, se continuă pregătirea borşului astfel: se scoate din borcan întreaga cantitate de huşte, se spală borcanul, se pune în vas jumătate din cantitatea de huşte, 1 kg de tărîţe şi 500 g mălai, se adaugă apă călduţă, se lasă să dospească 4-5 ore, se toarnă pe deasupra apă fierbinte şi tot deasupra se pune şi pâine prăjită. După limpezire, borşul este gata si se poate folosi.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Tărâţe de grâu 2 kg, mălai 1 kg, pâine neagră 500 g, drojdie de bere 50 g.
Mod de preparare :
Se face o plămadă din drojdie, mălai, 500 g tărâţe şi apă călduţă. Se lasă să dospească peste noapte şi, după ce a crescut, se pune într-o putină sau borcan de sticlă de 20 litri, se pune restul de tărâţe şi apă caldă şi se lasă să dospească câteva ore. După ce a dospit, se toarnă pe deasupra apă clocotită pînă ce vasul se umple. Se adaugă pâinea tăiată felii şi prăjită bine. Se amestecă compoziţia cu o paletă şi se lasă să stea 24 ore ca să se limpezească, apoi se foloseşte. După ce borşul s-a consumat, se umple borcanul din nou, cu apă fiartă, se amestecă bine şi după alte 21 ore se obţine o nouă cantitate de borş. După folosirea şi a acesteia, se continuă pregătirea borşului astfel: se scoate din borcan întreaga cantitate de huşte, se spală borcanul, se pune în vas jumătate din cantitatea de huşte, 1 kg de tărîţe şi 500 g mălai, se adaugă apă călduţă, se lasă să dospească 4-5 ore, se toarnă pe deasupra apă fierbinte şi tot deasupra se pune şi pâine prăjită. După limpezire, borşul este gata si se poate folosi.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :