Statistics:
Visits: 1,161 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Escalop de iepure natur
Q: | Intreaba despre Escalop de iepure natur |
Ingrediente
Pentru 6 portii: 1 kg carne macra de iepure, 100 ml ulei sau 100 g untura, 30 g faina, 30 g bulion, 1 ceasca de vin, sare, piper pisat.
Mod de preparare
Carnea pentru escalop se taie in fileuri, cate doua bucati pentru o portie, care se bat putin cu ciocanul de carne. Se presara cu sare si cu piper pisat, se dau prin faina si se prajesc in grasime incinsa pana se rumenesc pe ambele parti.
Dupa aceea se scot intr-o craticioara, se adauga putina apa calda, se acopera si se lasa la foc incet sa fiarba 10—15 min. In timpul inabusirii se scutura craticioara ca sa nu se prinda escalopul de fundul acesteia.
In grasimea din craticioara in care s-a prajit escalopul se presara putina faina, se rumeneste putin, apoi se adauga bulionul si se stinge cu vin si cu putina apa. Se da in fiert, se rastoarna peste escalop, lasandu-se sa fiarba impreuna pana ce carnea este gata.
Se serveste cu diverse garnituri sau cu cartofi fierti natur, stropiti cu unt si presarati cu patrunjel verde taiat marunt.
Pentru 6 portii: 1 kg carne macra de iepure, 100 ml ulei sau 100 g untura, 30 g faina, 30 g bulion, 1 ceasca de vin, sare, piper pisat.
Mod de preparare
Carnea pentru escalop se taie in fileuri, cate doua bucati pentru o portie, care se bat putin cu ciocanul de carne. Se presara cu sare si cu piper pisat, se dau prin faina si se prajesc in grasime incinsa pana se rumenesc pe ambele parti.
Dupa aceea se scot intr-o craticioara, se adauga putina apa calda, se acopera si se lasa la foc incet sa fiarba 10—15 min. In timpul inabusirii se scutura craticioara ca sa nu se prinda escalopul de fundul acesteia.
In grasimea din craticioara in care s-a prajit escalopul se presara putina faina, se rumeneste putin, apoi se adauga bulionul si se stinge cu vin si cu putina apa. Se da in fiert, se rastoarna peste escalop, lasandu-se sa fiarba impreuna pana ce carnea este gata.
Se serveste cu diverse garnituri sau cu cartofi fierti natur, stropiti cu unt si presarati cu patrunjel verde taiat marunt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :