Statistics:
Visits: 874 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa de salata verde
Q: | Intreaba despre Supa de salata verde |
Ingrediente
3-4 salate de marime potrivita, 100 g slanina afumata, 50 g unt sau untdelem, 1/2 lingura faina, 1 ceapa, 2 oua, 1-2 lingurite otet, patrunjel verde, sare, 1 1/2-2 l apa.
Mod de preparare
Se curata salata, se spala bine in mai multe ape, frunza cu frunza, apoi se taie suvite late de 1-2 cm. Slanina se taie in patratele mici si se aseaza intr-o oala cu putina apa la foc.
Cand apa a mai scazut, se adauga faina care a fost amestecata cu putina apa rece ca sa nu se formeze cocoloase, ceapa tocata marunt si restul de apa, apoi se lasa sa fiarba 25-30 minute cu oala acoperita la un foc potrivit.
Se adauga salata, sarea si o parte din unt sau untdelemn si se mai lasa pe foc sa dea cateva clocote. Se bat ouale intr-un castron, se adauga 1 lingurita de otet, apoi supa fierbinte, cu grija ca sa nu se taie ouale.
Se presara patrunjel verde tocat marunt si restul de unt, si se serveste la masa cu saleuri sau crutoane.
3-4 salate de marime potrivita, 100 g slanina afumata, 50 g unt sau untdelem, 1/2 lingura faina, 1 ceapa, 2 oua, 1-2 lingurite otet, patrunjel verde, sare, 1 1/2-2 l apa.
Mod de preparare
Se curata salata, se spala bine in mai multe ape, frunza cu frunza, apoi se taie suvite late de 1-2 cm. Slanina se taie in patratele mici si se aseaza intr-o oala cu putina apa la foc.
Cand apa a mai scazut, se adauga faina care a fost amestecata cu putina apa rece ca sa nu se formeze cocoloase, ceapa tocata marunt si restul de apa, apoi se lasa sa fiarba 25-30 minute cu oala acoperita la un foc potrivit.
Se adauga salata, sarea si o parte din unt sau untdelemn si se mai lasa pe foc sa dea cateva clocote. Se bat ouale intr-un castron, se adauga 1 lingurita de otet, apoi supa fierbinte, cu grija ca sa nu se taie ouale.
Se presara patrunjel verde tocat marunt si restul de unt, si se serveste la masa cu saleuri sau crutoane.
Tag-uri: supa, salata verde, slanina |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :