Statistics:
Visits: 1,344 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Fasole conservata in suc de rosii
Q: | Intreaba despre Fasole conservata in suc de rosii |
Se alege fasole tucara, verde sau grasa, foarte tanara si proaspata. Se curata, se spala si se lasa sa se zvante pe sita. Se opareste apoi in apa clocotita 4—5 minute si dupa ce s-a racit, se aseaza in borcane.
Fiecare borcan se umple cu suc de rosii proaspat, pregatit numai cu putin inainte si in care s-a adaugat sare (1/2 lingurita la 1 litru suc). Prima zi se sterilizeaza 35 minute, iar a doua zi 10—15 minute.
Deoarece la conservele in suc de rosii nu se mai foloseste apa in care se oparesc legumele si in care acestea isi lasa o parte din vitamine si saruri, se recomanda sa se opareasca in apa foarte putina sau mai bine sa se abureasca.
Aburirea se face asezand un vas cu putina apa pe foc (4—5 degete). Cand apa clocoteste, se introduc legumele in vas, legate intr-un tifon sau intr-o sita, observand sa nu ajunga pana in apa din oala, dupa care se acopera cu un capac.
Se lasa astfel legumele deasupra apei care clocoteste 15—20 minute, dupa care se scot si se aseaza in borcane sau sticle peste care se toarna sucul de rosii.
Fiecare borcan se umple cu suc de rosii proaspat, pregatit numai cu putin inainte si in care s-a adaugat sare (1/2 lingurita la 1 litru suc). Prima zi se sterilizeaza 35 minute, iar a doua zi 10—15 minute.
Deoarece la conservele in suc de rosii nu se mai foloseste apa in care se oparesc legumele si in care acestea isi lasa o parte din vitamine si saruri, se recomanda sa se opareasca in apa foarte putina sau mai bine sa se abureasca.
Aburirea se face asezand un vas cu putina apa pe foc (4—5 degete). Cand apa clocoteste, se introduc legumele in vas, legate intr-un tifon sau intr-o sita, observand sa nu ajunga pana in apa din oala, dupa care se acopera cu un capac.
Se lasa astfel legumele deasupra apei care clocoteste 15—20 minute, dupa care se scot si se aseaza in borcane sau sticle peste care se toarna sucul de rosii.
Tag-uri: suc de rosii, fasole, conservare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :