Statistics:
Visits: 973 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Reteta pentru iepure cu masline
Q: | Intreaba despre Reteta pentru iepure cu masline |
Ingrediente
1,5 kg carne, 4-5 cepe, 100 g masline, 1 pahar vin, 1 lamaie, ulei, sare, piper, bulion sau suc de rosii, 1/2 lingura faina.
Mod de preparare
Se alege carnea, dupa ce s-a scos partea necesara pentru friptura si se sterge bine cu un servet curat, deoarece carnea de vanat nu se spala. Se taie in bucati potrivit de mari si se calesc intr-un vas impreuna cu ceapa taiata solzi si uleiul.
Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga cate putina apa calda, se acopera vasul, lasand sa se inabuse bine carnea. Se adauga apoi faina amestecata cu putina apa rece si maslinile spalate si crestate.
Cand carnea este aproape fiarta, se adauga vinul, foile de dafin si se potriveste de sare si piper. La sfarsit se adauga bulionul sau sosul de rosii si lamaia (curatata de coaja), taiata felii si dupa doua-trei clocote se ia vasul de pe foc. Aceasta mancare se serveste rece.
1,5 kg carne, 4-5 cepe, 100 g masline, 1 pahar vin, 1 lamaie, ulei, sare, piper, bulion sau suc de rosii, 1/2 lingura faina.
Mod de preparare
Se alege carnea, dupa ce s-a scos partea necesara pentru friptura si se sterge bine cu un servet curat, deoarece carnea de vanat nu se spala. Se taie in bucati potrivit de mari si se calesc intr-un vas impreuna cu ceapa taiata solzi si uleiul.
Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga cate putina apa calda, se acopera vasul, lasand sa se inabuse bine carnea. Se adauga apoi faina amestecata cu putina apa rece si maslinile spalate si crestate.
Cand carnea este aproape fiarta, se adauga vinul, foile de dafin si se potriveste de sare si piper. La sfarsit se adauga bulionul sau sosul de rosii si lamaia (curatata de coaja), taiata felii si dupa doua-trei clocote se ia vasul de pe foc. Aceasta mancare se serveste rece.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :