Statistics:
Visits: 1,114 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Aspic fara gelatina - sos aspic
Q: | Intreaba despre Aspic fara gelatina - sos aspic |
Ingrediente:
Oase de viţel sau mânzat 2 kg, şorici de porc 500 g, carne de vacă (macră) 150 g, ouă 2 buc, morcovi şi ţelină 200 g, oţet 9° 20 ml, vin 50 ml, piper, sare.
Cum se prepara:
Se aleg oase de la încheieturi, se sparg şi se pun la fiert în apă cu sare. Se adaugă şoriciul ce a fost opărit bine şi se fierb circa 10 ore la un foc domol. Când supa este bine legată, se strecoară şi se degresează. Carnea de vacă (macră) se trece prin maşina de tocat şi se pune într-un vas împreună cu zarzavatul de supă, albuşurile de ou, oţetul, vinul şi boabele de piper. Se adaugă un pahar cu apă şi se amestecă cu un tel. Peste această compoziţie se toarnă încet supa de oase, amestecându-se cu telul. Se pune vasul la foc şi se amestecă în continuare şi după ce supa a dat în fiert, iar carnea şi albuşul s-au ridicat deasupra. Se fierbe la un foc domol, până ce aspicul se leagă bine. Se strecoară aspicul printr-e etamină, se toarnă în recipicaţi mai mici, ce se pun la rece si se foloseşte pe măsura nevoilor.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Oase de viţel sau mânzat 2 kg, şorici de porc 500 g, carne de vacă (macră) 150 g, ouă 2 buc, morcovi şi ţelină 200 g, oţet 9° 20 ml, vin 50 ml, piper, sare.
Cum se prepara:
Se aleg oase de la încheieturi, se sparg şi se pun la fiert în apă cu sare. Se adaugă şoriciul ce a fost opărit bine şi se fierb circa 10 ore la un foc domol. Când supa este bine legată, se strecoară şi se degresează. Carnea de vacă (macră) se trece prin maşina de tocat şi se pune într-un vas împreună cu zarzavatul de supă, albuşurile de ou, oţetul, vinul şi boabele de piper. Se adaugă un pahar cu apă şi se amestecă cu un tel. Peste această compoziţie se toarnă încet supa de oase, amestecându-se cu telul. Se pune vasul la foc şi se amestecă în continuare şi după ce supa a dat în fiert, iar carnea şi albuşul s-au ridicat deasupra. Se fierbe la un foc domol, până ce aspicul se leagă bine. Se strecoară aspicul printr-e etamină, se toarnă în recipicaţi mai mici, ce se pun la rece si se foloseşte pe măsura nevoilor.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Tag-uri: sos aspic, sorici de porc, vin, otet, telina, supa de oase |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 25 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :