Statistics:
Visits: 1,065 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Aspic cu gelatina - sos aspic
Q: | Intreaba despre Aspic cu gelatina - sos aspic |
Ingrediente:
Oase de vacă 2 kg. morcovi 100 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, vin 100 ml, oţet 9° 20 ml, ouă 2 buc, carne de vacă (macră) 150 g, gelatină 100 g, piper, sare.
Cum se prepara:
Oasele se sparg cu o bărdiţă şi se pun la fiert în apă cu sare. Indată ce au dat în fiert, se spumează cât este nevoie. Se adaugă jumătate din cantitatea de zarzavat de supă şi ceapă, se fierbe timp de 4 ore şi apoi se strecoară. Gelatina se pune într-un vas cu puţină supă caldă ca să se dizolve. Carnea de vacă (macră) se trece prin maşina de tocat şi se pune într-un vas împreună cu gelatina, zarzavatul de supă rămas, albuşurile de ou, oţetul, vinul şi piperul boabe. Se adaugă un pahar de apă şi se amestecă cu un tel. Peste această compoziţie se toarnă încet, supa de oase amestecându-se cu telul. Se pune vasul la foc şi se amestecă în continuare până ce aspicul a dat în fiert, iar carnea şi albuşul s-au ridicat deasupra. Se fierbe la un foc domol timp de 45 min şi se strecoară printr-o etamină.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Oase de vacă 2 kg. morcovi 100 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, vin 100 ml, oţet 9° 20 ml, ouă 2 buc, carne de vacă (macră) 150 g, gelatină 100 g, piper, sare.
Cum se prepara:
Oasele se sparg cu o bărdiţă şi se pun la fiert în apă cu sare. Indată ce au dat în fiert, se spumează cât este nevoie. Se adaugă jumătate din cantitatea de zarzavat de supă şi ceapă, se fierbe timp de 4 ore şi apoi se strecoară. Gelatina se pune într-un vas cu puţină supă caldă ca să se dizolve. Carnea de vacă (macră) se trece prin maşina de tocat şi se pune într-un vas împreună cu gelatina, zarzavatul de supă rămas, albuşurile de ou, oţetul, vinul şi piperul boabe. Se adaugă un pahar de apă şi se amestecă cu un tel. Peste această compoziţie se toarnă încet, supa de oase amestecându-se cu telul. Se pune vasul la foc şi se amestecă în continuare până ce aspicul a dat în fiert, iar carnea şi albuşul s-au ridicat deasupra. Se fierbe la un foc domol timp de 45 min şi se strecoară printr-o etamină.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Tag-uri: sos aspic, gelatina, carne de vaca, telina, vin, morcovi |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 25 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :