Statistics:
Visits: 1,011 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ficatei de pui in aspic
Q: | Intreaba despre Ficatei de pui in aspic |
Ingrediente
300 g ficăţei de pui, 300 g aspic, piper, sare.
Mod de preparare
Ficăţeii se curăţă de pieliţe, avand grijă să se inlăture şi fierea, apoi se pun intr-un vas cu apă şi puţină sare şi se fierb 10—12 min, după care se scot şi se lasă să se răcească.
Intre timp, se incălzeşte aspicul din care se pune cate o lingură la ceşti de cafea sau in alte forme pentru aspic.
După ce aspicul de pe fundul ceştilor s-a intărit prin răcire, se decorează cu feliuţe de albuş fiert sau de morcov fiert, combinat cu frunzuliţe de pătrunjel; deasupra se aşează ficăţeii, peste care se toarnă restul de aspic lichid (dar rece).
După ce totul s-a intărit, se scoate conţinutul din ceşti sau din forme, incălzindu-se puţin fundul acestora in apă caldă, aşezandu-se apoi pe un platou, cu partea ornată in sus.
300 g ficăţei de pui, 300 g aspic, piper, sare.
Mod de preparare
Ficăţeii se curăţă de pieliţe, avand grijă să se inlăture şi fierea, apoi se pun intr-un vas cu apă şi puţină sare şi se fierb 10—12 min, după care se scot şi se lasă să se răcească.
Intre timp, se incălzeşte aspicul din care se pune cate o lingură la ceşti de cafea sau in alte forme pentru aspic.
După ce aspicul de pe fundul ceştilor s-a intărit prin răcire, se decorează cu feliuţe de albuş fiert sau de morcov fiert, combinat cu frunzuliţe de pătrunjel; deasupra se aşează ficăţeii, peste care se toarnă restul de aspic lichid (dar rece).
După ce totul s-a intărit, se scoate conţinutul din ceşti sau din forme, incălzindu-se puţin fundul acestora in apă caldă, aşezandu-se apoi pe un platou, cu partea ornată in sus.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :