Statistics:
Visits: 1,031 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Gogosi in sos de vin
Q: | Intreaba despre Gogosi in sos de vin |
Ingrediente:
Făină 1,2 kg, ouă 15 buc. zahăr 800 g, lapte 600 ml, drojdie de bere 50 g, coajă de lămaie rasă 40 g. vin 1 l, vanilie 1/2 baton, marmeladă sau gem 600 g, nuci 300 g, unt 300 g, sare.
Mod de preparare:
Din făină, 7 ouă, 200 g zahăr, lapte, drojdie, sare şi coajă de lămaie rasă se prepară o cocă. După ce aceasta a dospit, se întinde o foaie dreptunghiulară cu grosimea de circa 1 cm. Se umple cu marmeladă amestecată cu 100 g zahăr, 200 g nuci măcinate, apoi se taie în bucăţi egale de mărimea unei gogoşi. Se trece fiecare bucată prin unt topit şi apoi prin nuci măcinate. Se aşează gogoşile într-o tavă şi se coc la cuptor, timp de 15- 20 min. Vinul, restul de ouă şi zahărul, precum şi vanilia se pun la foc într-un vas şi se bat bine cu un tel, pană ce se obţine o cremă omogenă şi spumoasă. Acest şodou se toarnă peste gogoşi în momentul servirii lor.
Făină 1,2 kg, ouă 15 buc. zahăr 800 g, lapte 600 ml, drojdie de bere 50 g, coajă de lămaie rasă 40 g. vin 1 l, vanilie 1/2 baton, marmeladă sau gem 600 g, nuci 300 g, unt 300 g, sare.
Mod de preparare:
Din făină, 7 ouă, 200 g zahăr, lapte, drojdie, sare şi coajă de lămaie rasă se prepară o cocă. După ce aceasta a dospit, se întinde o foaie dreptunghiulară cu grosimea de circa 1 cm. Se umple cu marmeladă amestecată cu 100 g zahăr, 200 g nuci măcinate, apoi se taie în bucăţi egale de mărimea unei gogoşi. Se trece fiecare bucată prin unt topit şi apoi prin nuci măcinate. Se aşează gogoşile într-o tavă şi se coc la cuptor, timp de 15- 20 min. Vinul, restul de ouă şi zahărul, precum şi vanilia se pun la foc într-un vas şi se bat bine cu un tel, pană ce se obţine o cremă omogenă şi spumoasă. Acest şodou se toarnă peste gogoşi în momentul servirii lor.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :