Statistics:
Visits: 1,113 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Briose
Q: | Intreaba despre Briose |
Ingrediente:
Făină 500 g, unt 350 g, ouă 7 buc, zahăr 200 g, lapte 300 ml, smantană 100 g, drojdie de bere 30 g, sare.
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în lapte, se adaugă puţină făină şi puţin zahăr şi se lasă sa dospească la cald. După ce maiaua a dospit, se adaugă untul, smantană, ouăle, sarea şi restul de făină şi zahăr, se amestecă şi se lasă să crească circa două ore. După ce aluatul a crescut, se porţioriează şi se pune în forme de brioşe unse cu unt, şi se umple numai o treime din capacitatea formelor, deoarece brioşele cresc. Se lasă să crească, pană ce formele se umplu, apoi se coc la un foc potrivit.
Făină 500 g, unt 350 g, ouă 7 buc, zahăr 200 g, lapte 300 ml, smantană 100 g, drojdie de bere 30 g, sare.
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în lapte, se adaugă puţină făină şi puţin zahăr şi se lasă sa dospească la cald. După ce maiaua a dospit, se adaugă untul, smantană, ouăle, sarea şi restul de făină şi zahăr, se amestecă şi se lasă să crească circa două ore. După ce aluatul a crescut, se porţioriează şi se pune în forme de brioşe unse cu unt, şi se umple numai o treime din capacitatea formelor, deoarece brioşele cresc. Se lasă să crească, pană ce formele se umplu, apoi se coc la un foc potrivit.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :