Statistics:
Visits: 836 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Aluat cu drojdie pentru gogosi speciale
Q: | Intreaba despre Aluat cu drojdie pentru gogosi speciale |
Ingrediente:
Făină 1 kg, lapte 300 ml, drojdie de bere 50 g, ouă întregi 2 buc, gălbenuşuri 4 buc, unt 200 g, zahăr 250 g, vanilie 1/2 baton, coniac 75 ml, răzătură de coajă de lămaie 40 g, sare.
Mod de preparare:
Din puţin lapte, puţin zahăr, puţină făină şi drojdie se face o maia, care se lasă o oră să crească. Zahărul, ouăle, gălbenuşurile şi untul se amestecă separat, pană se obţine o cremă spumoasă. După ce maiaua a crescut se amestecă cu compoziţia cu ou, se adaugă restul de făină şi de zahăr, vanilia pisată, coniacul, răzătură de coajă de lămaie şi sarea. Se frămantă bine şi se pune din nou la dospit După ce coca a crescut suficient, se dă înapoi frămantand-o uşor, apoi se lasă să crească la loc şi se poate folosi.
Făină 1 kg, lapte 300 ml, drojdie de bere 50 g, ouă întregi 2 buc, gălbenuşuri 4 buc, unt 200 g, zahăr 250 g, vanilie 1/2 baton, coniac 75 ml, răzătură de coajă de lămaie 40 g, sare.
Mod de preparare:
Din puţin lapte, puţin zahăr, puţină făină şi drojdie se face o maia, care se lasă o oră să crească. Zahărul, ouăle, gălbenuşurile şi untul se amestecă separat, pană se obţine o cremă spumoasă. După ce maiaua a crescut se amestecă cu compoziţia cu ou, se adaugă restul de făină şi de zahăr, vanilia pisată, coniacul, răzătură de coajă de lămaie şi sarea. Se frămantă bine şi se pune din nou la dospit După ce coca a crescut suficient, se dă înapoi frămantand-o uşor, apoi se lasă să crească la loc şi se poate folosi.
Tag-uri: maia, gogosi, coniac, galbenusuri |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 14 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :