Statistics:
Visits: 900 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Zacusca de gogosari II
Q: | Intreaba despre Zacusca de gogosari II |
Ingrediente
15 gogosari, 15 ardei capia, 4 kg rosii, 4 cepe mari, 4 morcovi de marime mijlocie, 1/2 l ulei, sare, piper.
Mod de preparare
Se taie ceapa in feliute subtiri si se aseaza intr-un vas cu ulei pe foc. Se adauga morcovii curatati si rasi pe partea mare a razatoarei si se calesc impreuna pana ce se inmoaie. Din rosii se prepara un suc scazut la un foc mic.
Gogosarii si ardeii se coc, se curata de pielite, cotoare si seminte si se taie in suvite, dupa care se pun peste ceapa si morcovi. Se adauga sucul, sare si piper dupa gust si se lasa sa scada.
Zacusca este gata daca se ridica uleiul deasupra. Imediat, se toarna in borcane dupa ce in prealabil au fost incalzite in cuptor. Deasupra, in fiecare borcan, se pune cate o lingura de ulei fierbinte si se leaga cu doua randuri de celofan.
Borcanele fierbinti se infasoara imediat in paturi unde se lasa pana ce s-au racit. Cand in locuinta nu exista conditii de pastrare, borcanele se sterilizeaza procedand ca si la celelalte retete de zacusca.
15 gogosari, 15 ardei capia, 4 kg rosii, 4 cepe mari, 4 morcovi de marime mijlocie, 1/2 l ulei, sare, piper.
Mod de preparare
Se taie ceapa in feliute subtiri si se aseaza intr-un vas cu ulei pe foc. Se adauga morcovii curatati si rasi pe partea mare a razatoarei si se calesc impreuna pana ce se inmoaie. Din rosii se prepara un suc scazut la un foc mic.
Gogosarii si ardeii se coc, se curata de pielite, cotoare si seminte si se taie in suvite, dupa care se pun peste ceapa si morcovi. Se adauga sucul, sare si piper dupa gust si se lasa sa scada.
Zacusca este gata daca se ridica uleiul deasupra. Imediat, se toarna in borcane dupa ce in prealabil au fost incalzite in cuptor. Deasupra, in fiecare borcan, se pune cate o lingura de ulei fierbinte si se leaga cu doua randuri de celofan.
Borcanele fierbinti se infasoara imediat in paturi unde se lasa pana ce s-au racit. Cand in locuinta nu exista conditii de pastrare, borcanele se sterilizeaza procedand ca si la celelalte retete de zacusca.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :