FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,500
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Referat despre Bratele Dunarii

Tag-uri Populare


comentariu   poezie   referat   istorie   antichitate   personalitati   roman   mihai eminescu   opera   camil petrescu   caracterizare   lucian blaga   mihail sadoveanu   enigma otiliei   george calinescu   literatura   o scrisoare pierduta   nuvela   rezumat   marin preda   ion luca caragiale   tudor arghezi   ioan slavici   liviu rebreanu   balada   pamant   ape   continent   geografie   poet   morometii   investigatie   omor   crima   otrava   personaj  

All Tags

Famous Forum

 

Referat despre Bratele Dunarii

 Q:   Intreaba despre Referat despre Bratele Dunarii       
Referat despre Bratele Dunarii In trecut Dunarea avea mai multe brate: potrivit lui Herodot" Istrul" avea cinci brate, Ptolemeu vorbea de sase brate, Polybiu sapte brate, etc. Datorita unui proces natural de colmatare astazi exista 3 brate prin care Dunarea construieste continuu Delta.

Chilia este cel mai lung brat 120 Km si cel mai viguros prin faptul ca preia 58% din debitul Dunarii. Avand multe ramificatii si ostroave acesta este cel mai tanar brat, inregistrand si cea mai mare adancime 39 de m. Bratul Chilia este folosit pentru navigatie, cele mai importante porturi fiind Ismail si Valcov.

Sulina, in urma adanciri si corectari unor meandre este folosit cu predilectie pentru navigatie. In urma acestor lucrari care au avut loc intre 1862 si 1902, lungimea bratului a scazut de la 93 de km la 64 de km, iar volumul de apa scurs s-a dublat (18% in prezent), adancimea minima fiind de 7 de m, iar cea maxima de 18 de m.
Sfantul Gheorghe este cel mai vechi brat, care transport 24% din volum de apa si aluviuni. Cea mai mare adancime pe acest brat este de 26 de m. Si acest brat a suferit transformari prin taierea unui numar de sase meandre, lungimea sa scurtandu-se la 70 de km.


Particularitatea lacurilor din Delta Dunarii de a fi invadate de vegetatie si adancimile mici ale apei (1-2 m) care duc la dezvoltarea bradisului in timpul verii, fac ca pescuitul la stationar sa fie mai dificil. De aceea, in general in lacuri se pescuieste la lingurite stiuca si biban, chiar daca sunt populate si de alte specii de pesti: crap, somn, salau, caras, etc. Crapul si somnul prefera adeseori sa intre sub plauri ceea ce face imposibil pescuitul lor, si numai metodele traditionale (varse, taliane) au sorti de izbanda in aceste locuri. Pe majoritatea canalelor din Delta exista curenti de apa, de aceea in general apa este tulbure si pescuitul la stiuca cu naluci nu este fructuos, chiar daca exista stiuca. Lipsa vegetatiei pe fundul canalului, in special in zona gropilor, grindurile fluviale care insotesc canalele si permit instalarea sculelor, inlesnesc si incurajeaza pescuitul la stationar. De aceea pe cursul canalelor si garlelor se pescuieste, in general la somn, crap, salau, biban, platica, caras, etc. Exceptiile sunt canalele colmatate sau lipsite de curenti, unde se prinde si stiuca la lingurita.

In apropierea Caraormanului - Delta Dunarii se gasesc multe locuri de pescuit, care pot fi grupate in functie de anumite particularitati si speciile de pesti ce le populeaza in 5 zone distincte:

• Canalul Crisan-Caraorman este mai lat si mai adanc decat canalele obisnuite si avand anumite caracteristici atrage multe specii de pesti. Aici se poate pescui: crap, somn, salau, avat, stiuca, caras, biban, platica, rosioara...; Lacurile Puiulet-Lumina-Puiu-Vatafu-Rotund au o vechime mai mica si sunt mai putin colmatate, de aceea sunt mai adanci 2-3 m. Se pescuieste stiuca, biban; Garla Perivolovca este situata intr-o zona mai veche, in care colmatarea naturala a facut ca lacurile sa aiba adancimi mai mici. Numeroasele japse si vegetatia extrem de bogata fac ca aceste locuri sa fie foarte frumoase si interesante. Se pescuieste stiuca in lacuri si crap, somn, salau, avat, etc, in garla Perivolovca;

Canalele

din apropierea Caraormanului (Litcov, Vatafu, Puiulet-Lumina, etc). Se pescuieste: somn, crap, salau, biban, etc;


Tag-uri: referat, bratul dunarii, geografie, bac, transport



Categorie: Referate  - ( Referate - Archiva)

Data Adaugarii: 14 December '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :