Statistics:
Visits: 2,411 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Zacusca de gogosari
Q: | Intreaba despre Zacusca de gogosari |
Ingrediente
20-30 gogosari carnosi, 20-30 ardei grasi, 2-3 cepe mari, 1/2 l ulei, 1 l suc de rosii sau 1/4 kg bulion mai subtire, sare, piper.
Mod de preparare
Gogosarii si ardeii se coc, se curata de pielita si se taie in patratele. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt, se pune la calit intr-o cratita cu ulei si dupa ce s-a calit putin se stinge cu suc de rosii sau cu bulion de rosii dizolvat in putina apa calduta.
Se adauga gogosarii si ardeii taiati, se potriveste de sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba pe foc domol 10—15 min, amestecand din cand in cand, sau miscand si cratita, ca zacusca sa nu se prinda de fund.
Se toarna zacusca fierbinte in borcane mici de 1/2 l, care au fost infierbantate in prealabil in cuptor.
Borcanele s e umplu cu 2 cm sub gura, se sterg si in fiecare se pune deasupra cate o lingurita de ulei fierbinte. Se leaga imediat cu celofan si se infasoara cu prosoape groase, iar deasupra se pun paturi. Aceasta se face pentru a se inlocui sterilizarea.
Daca nu sunt conditii de pastrare la loc racoros, atunci se recomanda sterilizarea, la fel ca in articolul "Conservarea legumelor prin sterilizare". Conservarea legumelor prin sterilizare.
20-30 gogosari carnosi, 20-30 ardei grasi, 2-3 cepe mari, 1/2 l ulei, 1 l suc de rosii sau 1/4 kg bulion mai subtire, sare, piper.
Mod de preparare
Gogosarii si ardeii se coc, se curata de pielita si se taie in patratele. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt, se pune la calit intr-o cratita cu ulei si dupa ce s-a calit putin se stinge cu suc de rosii sau cu bulion de rosii dizolvat in putina apa calduta.
Se adauga gogosarii si ardeii taiati, se potriveste de sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba pe foc domol 10—15 min, amestecand din cand in cand, sau miscand si cratita, ca zacusca sa nu se prinda de fund.
Se toarna zacusca fierbinte in borcane mici de 1/2 l, care au fost infierbantate in prealabil in cuptor.
Borcanele s e umplu cu 2 cm sub gura, se sterg si in fiecare se pune deasupra cate o lingurita de ulei fierbinte. Se leaga imediat cu celofan si se infasoara cu prosoape groase, iar deasupra se pun paturi. Aceasta se face pentru a se inlocui sterilizarea.
Daca nu sunt conditii de pastrare la loc racoros, atunci se recomanda sterilizarea, la fel ca in articolul "Conservarea legumelor prin sterilizare". Conservarea legumelor prin sterilizare.
Tag-uri: zacusca de gogosari, zacusca, gogosari |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :