Statistics:
Visits: 785 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Papricas de crap, somn, salau sau cod
Q: | Intreaba despre Papricas de crap, somn, salau sau cod |
Ingrediente:
1,200 kg peşte, 300 g ceapă, 150 ml ulei, 50 g usturoi, 1 fir cimbru, 1/2 foaie dafin, 50 g bulion, 1/2 pahar vin, 1 kg cartofi, 300 g roşii, sare, boia sau piper.
Mod de preparare:
Se taie crapul în bucăţi, se sărează şi se prăjeşte în ulei pană se rumeneşte puţin. In acelaşi ulei se prăjeşte ceapa tăiată mărunt, la care se adaugă bulion, boia roşie de' ardei, cimbru, se stinge cu 1 I de apă şi se lasă să dea în fiert. Separat se călesc cartofii curăţaţi de coajă, spălaţi şi tăiaţi în cuburi mici, prăjindu-se numai cat se rumenesc, căci se mai fierb împreună cu peştele.
Se ia o tavă în care se pun întîi cartofii, apoi peştele prăjit (pe jumătate) şi sosul. Se potriveşte de sare şi se adaugă vinul, dar deasupra se aranjează roşiile tăiate în bucăţi. Se introduce tava în cuptor, lăsand sa dea bine în fiert, pană ce cartofii sunt gata, iar sosul scade suficient. Se serveşte cald, cu pătrunjel tăiat mărunt presărat pe deasupra.
1,200 kg peşte, 300 g ceapă, 150 ml ulei, 50 g usturoi, 1 fir cimbru, 1/2 foaie dafin, 50 g bulion, 1/2 pahar vin, 1 kg cartofi, 300 g roşii, sare, boia sau piper.
Mod de preparare:
Se taie crapul în bucăţi, se sărează şi se prăjeşte în ulei pană se rumeneşte puţin. In acelaşi ulei se prăjeşte ceapa tăiată mărunt, la care se adaugă bulion, boia roşie de' ardei, cimbru, se stinge cu 1 I de apă şi se lasă să dea în fiert. Separat se călesc cartofii curăţaţi de coajă, spălaţi şi tăiaţi în cuburi mici, prăjindu-se numai cat se rumenesc, căci se mai fierb împreună cu peştele.
Se ia o tavă în care se pun întîi cartofii, apoi peştele prăjit (pe jumătate) şi sosul. Se potriveşte de sare şi se adaugă vinul, dar deasupra se aranjează roşiile tăiate în bucăţi. Se introduce tava în cuptor, lăsand sa dea bine în fiert, pană ce cartofii sunt gata, iar sosul scade suficient. Se serveşte cald, cu pătrunjel tăiat mărunt presărat pe deasupra.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :